• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Survey

Survey

Meerderheid mensen in Europese stierenvechtlanden tegen de wrede traditie

De meerderheid van de mensen in Spanje, Frankrijk en Portugal is tegen het stierenvechten en vindt dat de traditie de stieren te veel leed bezorgt, zo blijkt uit een enquête die het Comité Anti Stierenvechten heeft laten uitvoeren.

Uit het onderzoek onder 7500 mensen, uitgevoerd door Ipsos I&O Publiek in opdracht van CAS, blijkt dat een grote meerderheid van de inwoners van de drie Europese landen waar het stierenvechten nog steeds plaatsvindt vindt dat er geen publiek geld mag worden besteed aan het ondersteunen van het stierenvechten en dat de Europese Unie het welzijn van dieren binnen culturele tradities moet beschermen.

In de enquête werden in totaal 10 stellingen voorgelegd aan respondenten. In de infographic zijn de belangrijkste resultaten te zien.

Infographic met de belangrijkste resultaten van het opinieonderzoek. Vormgeving: JSBdesign.Download hier de infographic in de volgende talen:

Het volledige rapport met de resultaten van het onderzoek kan hier worden gedownload.

Politieke voorkeur

De kritische mening over het stierenvechten die uit het onderzoek naar voren komt, beperkt zich niet tot ‘linkse kiezers’. In het onderzoek werd aan de deelnemers gevraagd op welke partij zij tijdens de laatste nationale verkiezingen in hun land hebben gestemd en het bleek dat voor de uitspraken over dierenleed en EU-verantwoordelijkheden de meerderheid van de kiezers van alle politieke partijen het met de stelling eens is. Ook bij andere uitspraken gaven zowel linkse als rechtse en centrale kiezers hun kritische mening. Over het algemeen staan vrouwen kritischer tegenover het stierenvechten dan mannen.