• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
 • Actief in alle stierenvechtlanden
 • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Donateurswerving

Donateurswerving

CAS International is aangesloten bij Stichting Donateursbelangen en heeft de Donateursbelofte ondertekend. De missie van Stichting Donateursbelangen is om het vertrouwen tussen gevers en goede doelen te versterken. Eerlijk, open, transparant en respectvol geld inzamelen is de basis voor vertrouwen tussen gevers en goede doelen. Vanuit CAS vinden we het erg belangrijk om dat vertrouwen met onze donateurs en giftgevers te waarborgen, aldus Maite van Gerwen, directeur van CAS. 

“Als donateur maak je het immers voor ons mogelijk gezamenlijk te werken aan onze doelstelling.”

De Donateursbelofte 

Non-profitorganisaties kunnen via de Donateursbelofte verklaren en beloven ervoor te zorgen dat donateurs het volste vertrouwen kunnen hebben in deze non-profitorganisaties en de doelen die zij steunen. Vanuit CAS kozen we ervoor ons aan de donateursbelofte te committeren. Via de Donateursbelofte verklaren en beloven wij als non-profit: 

 • Een open, eerlijke en transparante non-profit sector na te streven
 • Donaties te gebruiken voor de doeleinden waarvoor ze zijn gegeven 
 • Donateurgericht te werken op basis van wensen & voorkeuren donateurs 
 • Donateurs met respect te behandelen in onze communicatie en tijdens het geld inzamelen 
 • Donateurs te informeren wie de geefvraag stelt 
 • Dat directe kosten verbonden aan het werven van één donateur nooit hoger zijn dan de totale donatie(s) van deze donateur 
 • Gevers op de juiste manier aan te spreken en te informeren wie ze aanspreekt 
 • Donateurs de mogelijkheid bieden binnen 3 kliks een vast donateurschap op te zeggen 
 • De privacy van donateurs te waarborgen & persoonsgegevens beveiligd op te slaan 
 • Doneren toegankelijk te houden door middel van keuzevrijheid betaalmethode 

Donateursbelangen Badge 

Omdat CAS de Donateursbelofte heeft ondertekend, krijgen we een Donateursbelangen-Badge en mogen wij deze gebruiken in onze uitingen 

Zo kunnen gevers zien dat we donateurgericht te werk gaan. De badge kunt u op onze website vinden, rechts in de footer (onderaan de website). Meer informatie over Stichting Donateursbelangen vind je hier. Als donateur kun je ook gratis lid worden van de online donateursbelangen community. 

Donateursbelangen

Foto: Stichting Donateursbelangen

Transactiekosten bij donaties 

Doneren aan CAS International kan op verschillende manieren. Het doneren gaat altijd gepaard met transactiekosten. Zo rekent Mollie, het platform waar onze donaties via lopen, een fee van 36 eurocent per transactie. Daarnaast worden er door de verschillende betaalplatforms transactiekosten gerekend. Voor iDeal is dat bijvoorbeeld 29 eurocent per transactie. Een overzicht van transactiekosten per betaalmethode vind je hier 

Telefonische donateurswerving  

Soms maakt CAS International gebruik van telefonische donateurswerving. Hiervoor schakelen wij een bureau in dat hierin is gespecialiseerd. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden. Verschillende bureaus werken op verschillende manieren. Zo rekenen bepaalde bureaus een vast bedrag per donateur of een vast bedrag voor het bellen van een x aantal donateurs. Wij werken met bureaus die werken op basis van ‘no cure, no pay’. Dit houdt in dat wij een vast bedrag aan opstartkosten betalen van maximaal 1000 euro. Vervolgens wordt door het bureau de eerste jaaropbrengst van de geworden donateurs + btw gefactureerd. Wanneer een geworven donateur binnen vier weken na de werving de toegezegde donaties toch intrekt worden deze kosten niet gefactureerd. De terugverdientijd van een geworven donateur ligt daarmee op net iets langer dan 1 jaar. Wij denken dat dit acceptabel is, omdat we weten dat het bij sommige telemarketingbureaus of bij straatwerving ook zo is dat de terugverdientijd meerdere jaren is. De terugverdientijd van iets meer dan een jaar past bij de donateursbelofte die we hebben gedaan. Het bureau dat namens ons belt, zal ook aan de telefoon zeggen dat er namens CAS International gebeld wordt.  

Vast donateurschap is waardevol 

We hebben bij CAS International twee typen donateurs, de vaste donateur met een automatisch incassocontract (hier vallen ook adoptanten van stieren onder) en de giftgever die zelf een (eenmalige) donatie overmaakt via onze website of Mijn eenmalige gift (als bijlage bij het BULLetin). Daarnaast is het mogelijk om een overeenkomst aan te gaan voor een periodieke gift met belastingvoordeel.  

Voor ons zijn alle typen donateurs waardevol. Toch is werving meestal gericht op het werven van vaste donateurs. Waarom is dat zo? Vaste inkomsten maken het voor ons makkelijker om onze jaarplannen en begroting te maken. Wanneer wij een vast commitment hebben van onze donateurs, hebben wij meer zekerheid in het voorbereiden en uitrollen van onze campagnes. Maakt u nu nog zelf uw donatie(s) naar ons over, maar wilt u nu graag vaste donateur worden? Dit regelt u eenvoudig via het aanmeldformulier op onze website of de bon in ons BULLetin, dat u als donateur of giftgever ontvangt.  

Voor vragen over doneren aan CAS International kunt u altijd mailen naar info@cas-international.org