• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Over CAS International

Over CAS International

CAS International (Comité Anti Stierenvechten) wil een einde maken aan stierengevechten en ‘culturele’ evenementen die dierenleed tot gevolg hebben, zoals de traditionele jacht met galgo’s en andere jachthonden. Hier vallen ook fiestas (‘patroonsfeesten’) onder, zoals de stierenrennen in Pamplona en vele andere feesten waarbij stieren en andere dieren worden mishandeld en gedood.

CAS International, opgericht in 1993, richt zich exclusief op het bestrijden van het stierenvechten, wrede patroonsfeesten en andere culturele evenementen. We hebben onze werkzaamheden onderverdeeld in projecten, samengesteld op basis van intensief onderzoek en samenwerking met zusterorganisaties in alle stierenvechtlanden. Een aantal voorbeelden van projecten, waar we op dit moment mee bezig zijn:

•    We lobbyen bij de Europese Unie en bij nationale en lokale overheden in Europa en Latijns-Amerika.
•    We organiseren conferenties over het stierenvechten en geven lezingen over het lijden van stieren tijdens stierengevechten.
•    Tijdens conferenties en buitenlandse reizen leggen we contact met lokale anti-stierenvechtorganisaties en dierenbeschermers om samen campagnes op te starten.
•    We houden opiniepeilingen in de stierenvechtlanden om te zien hoe de bevolking over het stierenvechten denkt. Met de resultaten kunnen wij lokale politici ervan overtuigen het stierenvechten af te schaffen.
•    We verzoeken sponsors van stierengevechten om deze industrie niet meer te steunen.
•    We vragen gemeenten, provincies, deelstaten en zelfs hele landen om zich stierenvechtvrij te verklaren.
•    We geven voorlichting aan het Nederlandse publiek over de wreedheid van stierengevechten, fiestas met dieren en de traditionele jacht met galgo’s, podenco’s en andere jachthonden.

CAS International ontvangt geen subsidies en is volledig afhankelijk van donaties en giften. We zijn door de Belastingdienst erkend als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Lees ons jaarverslag en onze statuten.

Voor meer informatie over de raad van toezicht en bestuur & medewerkers van CAS International klik hier. Onze ambassadeurs zorgen ervoor dat er extra aandacht is voor het stierenvechten en de jacht met honden in Spanje. CAS heeft ook vrijwilligers, die onze werkzaamheden ondersteunen.

Klik hier voor onze vacatures!

Klik hier om contact op te nemen met CAS International.

Je gegevens worden bij ons goed beschermd. Derden kunnen niet bij deze informatie. We voldoen hiermee aan de Europese richtlijnen van de privacywetgeving. Lees hier onze privacyverklaring.

Triodos Bank
IBAN: NL79 TRIO 0781 4357 57
BIC: TRIONL2U