• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Herdenking van 54 dode stieren in Mexico-Stad

Herdenking van 54 dode stieren in Mexico-Stad

27-03-2024

Op 17 maart hielden CAS International en AnimaNaturalis een herdenking voor de dood van 54 stieren in Mexico-Stad. De dieren werden tijdens stierengevechten gedood in Plaza México – de grootste stierenvechtarena ter wereld. 6 van de 54 stieren waren jonger dan 4 jaar oud. In totaal vonden er 9 stierengevechten tussen 18 januari en 24 maart plaats in de Mexicaanse hoofdstad.  

Herdenking van 54 dode stieren in Mexico-Stad | Foto: CAS/AnimaNaturalis

Herdenking

De herdenking vond plaats bij het Monumento de la Revolución – een monument in Mexico-Stad ter ere van de Mexicaanse Revolutie. Tijdens de actie hielden dierenbeschermers borden vast met de namen van alle gedode dieren. Ook werden de namen voorgelezen: onder meer waren de namen Mar de Nubes, Manuel, Dionisio, Romero en Cenizo te horen.

Manifest

Tijdens de actie werd ook een manifest voorgelezen: de organisatoren van de actie eisten het einde van het stierenvechten in Mexico-Stad en de rest van het land. Ook in andere belangrijke Mexicaanse steden zoals Guadalajara, Aguascalientes en Monterrey vinden nog steeds stierengevechten plaats. Verder riepen CAS en AnimaNaturalis de samenleving op om kritische vragen te stellen bij de normalisering van geweld tegen dieren voor vermaak.

Meerderheid Mexicanen is tegen

De meerderheid van de Mexicaanse bevolking is tegen het stierenvechten. Volgens een enquête van dagblad Diaro Reforma (2022) beschouwt 73 procent van de Mexicanen het stierenvechten als dierenmishandeling. Verder is het stierenvechten verboden in vijf Mexicaanse staten: Coahuila, Sonora, Guerrero, Quintana Roo en Sinaloa.

Help ons zodat we door kunnen gaan met onze impactvolle campagnes! Doneer eenmalig of word donateur

Lees meer:

Mexicaanse campagne ‘Doden is ongelooflijk’