• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Mexicaanse campagne ‘Doden is ongelooflijk’

Mexicaanse campagne ‘Doden is ongelooflijk’

14-12-2023

CAS en AnimaNaturalis Mexico hebben een nieuwe campagne gelanceerd, genaamd ‘Matar es increíble’ (Doden is ongelooflijk). Via deze campagne verzoeken we de Mexicaanse verzekeringsmaatschappij GNP om het stierenvechten niet langer te promoten in Spanje en Mexico. We richten ons ook tot de familie Baillères. Zij zijn de eigenaar van GNP en steunen de stierenvechtsector al heel lang.

Doden is ongelooflijk

Mexicaanse campagne ‘Doden is ongelooflijk’ | Foto: AnimaNaturalis Mexico

GNP promoot niet alleen het stierenvechten, het bedrijf financiert ze ook. De verzekeringsmaatschappij noemt zichzelf een bedrijf dat staat voor sociale verantwoordelijkheid. Regelmatig maakt GNP bekend wat het allemaal doet ten gunste van de Mexicaanse samenleving, en dat doet het met de slogan “¡Vivir es increíble!” (leven is ongelooflijk!). Maar duidelijk geldt dit niet voor de stieren ingezet bij stierengevechten. De slogan diende als inspiratiebron voor de naam van onze campagne, waarmee we de hypocrisie en dubbele maat van GNP duidelijk maken.

Doden is Ongelooflijk!

Want de familie Baillères is – via GNP – de grootste sponsor van stierengevechten in Mexico. Via hun familiebedrijven beheren ze de belangrijkste stierenvechtarena’s van het land. Daarnaast bezitten ze vier fokkerijen van vechtstieren.

In Spanje is de familie Baillères lid van Fundación Toro de Lidia – de Spaanse stichting die de belangen van de stierenvechtsector behartigt. Ook in dit land beheert deze familie stierenvechtarena’s: in totaal negen. Zes ervan beheren ze samen met een andere machtige familie, die de naam Chopera draagt. En ook in Spanje hebben ze een fokkerij voor vechtstieren.

Afgelopen oktober protesteerden we tegenover het kantoor van GNP in Mexico-Stad. Het bedrijf had kort daarvoor het doden van 97 stieren binnen 15 dagen in de stad Aguascalientes gefinancierd. Tijdens ons protest maakten we duidelijk wat een bedrijf met sociale verantwoordelijkheid wél en niet doet. Een bedrijf met sociale verantwoordelijkheid verspreidt waarden zoals empathie, compassie en respect naar al het leven. Het is een bedrijf dat zichzelf distantieert van welke vorm van geweld dan ook. En dus niet een bedrijf dat het martelen en doden van dieren voor vermaak promoot en financiert.

Help ons zodat we door kunnen gaan met onze impactvolle campagnes! Doneer eenmalig of word donateur