• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Frankrijk: Mercedes-Benz stopt alle financiële steun voor stierengevechten

Frankrijk: Mercedes-Benz stopt alle financiële steun voor stierengevechten

24-01-2022

Goed nieuws uit Frankrijk. De Franse tak van Mercedes-Benz heeft besloten om zich te distantiëren van de bloedige stierengevechten. Dit is een hele belangrijke stap in onze strijd, want de stierenvechtsector is steeds afhankelijker van subsidies én sponsoring van bedrijven om te kunnen overleven. Door de jarenlang dalende interesse vanuit het publiek is de sector niet meer lucratief.

Mercedes Benz

Logo Mercedes-Benz © Pixabay

Mercedes-Benz weigert om voortaan in verband te worden gebracht met het stierenvechten. Het bedrijf stopt alle financiële steun aan deze wrede sector. Dit gebeurde naar aanleiding van het openlijk sponsoren van stierengevechten. Een agentschap in Zuid-Frankrijk had diverse novillada’s (stierengevecht met stieren van 2-3 jaar oud) gesponsord, met name in de steden Bouillargues en Béziers. Tijdens deze evenementen werden een auto, een spandoek en logo’s van Mercedes-Benz aan het publiek getoond.

Gesprekken

Onze Franse collega’s namen contact op met Mercedes-Benz na de sponsoring van de novillada’s. Na vele maanden van gesprekken voeren heeft het wereldberoemde automerk de nodige stappen ondernomen om de financiële steun te stoppen. Gevolg van dit alles is dat het bedrijf zich bewust geworden is van het negatieve effect dat dergelijke partnerschappen kunnen hebben.

Steeds meer bedrijven weigeren evenementen waarbij dieren worden mishandeld te sponsoren. Ten slotte wijst meer dan 80 procent van de Franse bevolking dit soort wrede evenementen af. In September publiceerden we het nieuws dat diverse grote Franse bedrijven en banken besloten om zich te distantiëren van de bloedige stierengevechten: onder meer Novotel, Banque de Suez en Crédit Agricole namen deze belangrijke stap. Lees meer over de bedrijven die in 2021 hun steun terugtrokken van de stierenvechtsector.

We willen onze Franse collega’s bedanken voor hun inzet om Franse bedrijven bewust te maken van het dierenleed bij stierengevechten. In het bijzonder bedanken we Sabrina Djordjievska (Cazarrata), Dominique Arizmendi (No Corrida) en Philippe Bricault. Zij zijn collega’s van ons in het Internationale Netwerk tegen Stierenvechten.

Help de stieren en paarden die het slachtoffer zijn van de stierenvechtsector! Doneer eenmalig of word donateur.