• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Diverse vormen van stierengevechten

Diverse vormen van stierengevechten

Er bestaan diverse vormen van stierengevechten. Hieronder staan alle soorten beschreven die in de stierevechtlanden plaatsvinden. Deze vormen van stierengevechten vinden plaats in alle stierenvechtlanden tenzij anders vermeld:

1. Stierengevechten (corridas de toros): dit is het klassieke stierengevecht ‘Spaanse stijl’. Hierbij worden stieren gebruikt van 4-6 jaar oud. Per stierengevecht worden 6 stieren in de arena gedood. Alleen professionele stierenvechters mogen met de stier ‘vechten’.

2. Stierengevechten Portugese stijl (touradas of corridas de touros): hierbij worden stieren gebruikt van 4-6 jaar oud. Per stierengevecht worden 6 stieren ingezet. Het verschil met stierengevechten ‘Spaanse stijl’ is dat de belangrijkste stierenvechter met de stier ‘vecht’ vanaf een paard en dat de stieren niet gedood worden onder het toeziend oog van het publiek maar in het slachthuis van de arena.

3. Novilladas: stierengevechten met stieren van 2-3 jaar oud. De stieren worden gedood in de arena.

4. Becerradas: stierengevechten met stieren en/of koeien jonger van 2 jaar. De stieren worden gedood in de arena.

5. Rejoneos/corridas de rejones: stierengevechten waarbij men vanaf een paard ‘vecht’ met de stier. Het paard raakt geregeld gewond tijdens deze vorm van stierenvechten. De stier wordt gedood in de arena.

6. Capeas: De term capeas omvat alle ‘amateur’ stierengevechten die het provoceren van stieren of koeien met capotes (‘roze’ capes) omvatten. Hierbij worden de dieren niet gemarteld en/of gedood.

7. Bombero toreros/toreros cómicos: stierengevechten met kleine mensen en/of clowns. Hierbij worden de dieren niet gemarteld en/of gedood.

8. Recortadores: men probeert over de stier heen te springen of weg te duiken, zonder gebruik van capes. De stieren worden niet gewond of gedood.

9. Courses Landaises: Deze vorm van stierengevechten vindt alleen plaats in Frankrijk. Bij dit soort ‘stierengevechten’ worden koeien gebruikt in plaats van stieren. Men moet over de koeien heen springen. De koeien worden niet gedood.

10. Courses Camarguaises: Deze vorm van stierengevechten vindt alleen plaats in Frankrijk. Het idee is om lappen stof van de horens van een stier af te snijden met metalen haken die men in de handen draagt. De stieren worden niet gedood.

Help de stieren en paarden! Doneer eenmalig of word donateur.