• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Colombiaanse prijs voor het Internationale Netwerk tegen het Stierenvechten

Colombiaanse prijs voor het Internationale Netwerk tegen het Stierenvechten

29-11-2022

Tijdens de summit tegen het stierenvechten kreeg het Internationale Netwerk tegen het Stierenvechten een prestigieuze Colombiaanse prijs: Defenzoor del Año 2022 (dierenverdediger van het jaar). De prijsuitreiking wordt jaarlijks georganiseerd door onze zusterorganisatie Defenzoores, werkzaam in met name Medellín. De Defenzoor del Año wordt al 17 jaar uitgereikt, onder meer aan de Spaanse stad Barcelona. De prijs ging eerder ook naar Gustavo Petro, de voormalige burgemeester van Bogotá en huidige president van Colombia.

Colombiaanse prijs

© Defenzoores

Marius Kolff, voormalig directeur van CAS:

“Om nu deze mooie onderscheiding te mogen aanvaarden namens het internationale netwerk tegen stierenvechten was voor mij een van de mooiste momenten van mijn loopbaan. CAS is veelal hoofdsponsor geweest van deze prijs. In 2019 heb ik hem zelf mee mogen uitreiken in Medellín aan de burgemeester en aan de directeur van Grootstedelijke Regio van de Aburrá-vallei in Colombia. Dat hij indirect aan CAS werd uitgereikt was omdat wij gedurende al de jaren dat het Netwerk bestaat de grote trekker ervan zijn geweest. Een grote eer viel CAS en mij ten deel; heel mooi op mijn ‘laatste’ summit.”

Colombiaanse prijs

Het Internationale Netwerk tegen het Stierenvechten kreeg de Colombiaanse prijs Defenzoor del Año vanwege de inzet om het stierenvechten op wereldwijd niveau aan te pakken. Dankzij het netwerk zijn er veel successen behaald in de stierenvechtlanden. Belangrijk hierbij is dat organisaties elkaar leren kennen via het netwerk, en van elkaars ervaringen leren. Ook werken ze samen voor het einde van het stierenvechten. Voorbeelden van successen is het einde van de toegang van kinderen tot stierengevechten in Ecuador en Portugal. Verder is de interesse in het stierenvechten in alle stierenvechtlanden afgenomen.

Help ons zodat we door kunnen gaan met onze impactvolle campagnes! Doneer eenmalig of word donateur.