• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / 14de Internationale Summit tegen het Stierenvechten

14de Internationale Summit tegen het Stierenvechten

29-11-2022

Begin november hielden we onze jaarlijkse conferentie tegen het stierenvechten, en deze keer in het belangrijkste stierenvechtland van Latijns-Amerika: Mexico. De summit is dit jaar weer een groot succes geworden en veel organisaties van het Internationale Netwerk tegen het Stierenvechten reisden af naar Mexico-Stad.

© Red Nacional Antitauromaquia México

Maite van Gerwen, directeur van CAS:

“Heel fijn dat we na een lange periode weer een summit konden houden. Wat een prachtige groep mensen is ons internationale netwerk! Er is zoveel verbondenheid en zoveel energie om samen te werken aan het einde van stierengevechten. Het was een fijne en vruchtbare bijeenkomst waar we weer nieuwe plannen hebben gemaakt.”

Over de inhoud kunnen we niet veel vertellen. Maar wel kunnen we zeggen dat we vol energie en met nieuwe plannen terug zijn gekomen uit Mexico. En dat het bestrijden van het stierenvechten door juridische stappen te nemen heel effectief blijkt te zijn in dit land. Collega’s uit andere landen nemen de lessen uit Mexico mee om toe te passen in hun eigen werkgebied.

De organisatie van de summit valt onder de verantwoordelijkheid van CAS International. Ook zijn we mede-financierder. Daarnaast wordt er vanuit CAS een presentatie gegeven over de belangrijkste gebeurtenissen in de afgelopen jaren.

Mexicaanse campagnes

In Mexico-Stad spraken we af met collega’s van AnimaNaturalis om onze gezamenlijke campagnes te bespreken. Er dienen zich interessante mogelijkheden aan om in Mexico het stierenvechten via het juridisch proces aan te pakken. Als onderdeel van onze campagnes protesteerden we bij het gebouw van het Mexicaanse agentschap voor voedselveiligheid. Dit deden we omdat het doden van de stier tijdens het stierengevecht een illegale activiteit is.

Wil je meer weten over de illegale activiteiten van het stierenvechten in Mexico en onze campagne? Lees het hier!

Help ons zodat we door kunnen gaan met onze impactvolle campagnes! Doneer eenmalig of word donateur.