• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / CAS in documentaire over het stierenvechten van Insider

CAS in documentaire over het stierenvechten van Insider

15-02-2023

Het Amerikaanse nieuwsplatform Insider News heeft een documentaire uitgebracht over het stierenvechten. Insider interviewde hiervoor CAS International. Onze directeur Maite van Gerwen vertelt in de documentaire over onze geredde vuurstier Polvorín.

documentaire

CAS in documentaire over het stierenvechten van Insider | Foto: Screenshot documentaire Insider

Insider News interviewde CAS afgelopen december over het stierenvechten en onze te adopteren stieren en koeien. Tijdens het interview informeerden we Insider onder meer over wat een stierengevecht inhoudt en de fysieke en mentale schade die het aan de stier toebrengt. Ook vertelden we over de stieren en koeien die van de stierenvechtsector zijn gered en die te adopteren zijn via CAS. Prachtige beelden van adoptiestier Polvorín zijn in de documentaire te zien.

Afkomst adoptiedieren

Echter, heeft Insider foutieve informatie gegeven over de afkomst van onze stieren. Zij stellen dat wij de dieren kopen van fokkers, maar dat is niet het geval. Onze adoptiedieren zijn op verschillende manier gered. Zo werd Polvorín van de slacht gered na een straatfeest met vuurstieren, doordat dierenbeschermers smeekten om hem in leven te laten. Sommige van onze koeien en stieren zijn in opvangcentra terechtgekomen door inbeslagnames na verwaarlozing, mishandeling of andere redenen waardoor hun welzijn gevaar liep.

Het is heel fijn dat we vanuit CAS de kans hebben gekregen het verhaal van Polvorín te delen en informatie over het stierenvechten aan te leveren. Miljoenen Amerikanen volgen Insider via Youtube en andere social media-kanalen. Helaas weten de meeste Amerikanen niet wat een stierengevecht inhoudt. Dankzij ons verhaal weten de volgers van Insider News nu dat stierengevechten en stierenfeesten wreed zijn en dat de stieren gedood worden. Ook heel mooi is dat de documentaire eindigt met onze boodschap aan stierenvechters: kies voor een sport of kunst die geen dierenleed veroorzaakt, heb compassie met dieren.

Bekijk hier de documentaire van Insider News. Wees gerust, er zijn geen bloedige beelden te zien:

Help ons zodat we door kunnen gaan met onze impactvolle campagnes! Doneer eenmalig of word donateur.