• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Adopteer een stier / Adopteer Polvorin

Adopteer Polvorin

Polvorin

Stier Polvorin © Refugio La Candela

Polvorín is een vechtstier met een heftig verleden. In november 2015 werd Polvorín vreselijk mishandeld op het hoofdplein van Medinaceli (Soria, Spanje). Hier werd hij vastgezet aan een paal. De inwoners bonden aan zijn hoorns twee ballen doordrenkt met terpentijn en zwavel die ze vervolgens in brand staken.

vuurstier

Vuurstier © PACMA

Er begint een marteling op ongekende schaal. Een dier met brandende hoorns, zonder mogelijkheid om het vuur te doven. Omringd door een schreeuwende, lachende, compassieloze menigte ondergaat Polvorín de grootste angsten. De paniek slaat toe. Het brandende materiaal daalt neer op zijn kop, zijn lichaam. Hij raakt blind aan één oog. Die nacht tekent Polvorín voor het leven.

Polvorín valt, staat weer op, vecht en geeft niet op. De meeste vuurstieren worden vlak na dit evenement naar het slachthuis gebracht. Maar Polvorín wacht een nieuwe kans. Dierenbeschermers kunnen zijn dood voorkomen in het slachthuis. Hij wordt afgestaan aan Refugio La Candela in Spanje waar men er hard aan werkt om de littekens in zijn ziel te genezen. Hier wordt hij liefdevol verzorgd en kan hij genieten van een mooi, rustig leven in de buitenlucht. Ver weg van het geschreeuw, van het platte volksvermaak, van wurgende tradities die langzaamaan vervagen in de roep van de Spaanse samenleving om verandering.

Beelden vuurstier en redding Polvorín © Refugio La Candela

Door Polvorín te adopteren kan je bijdragen aan zijn nieuwe, welverdiende leven. Tegelijkertijd steun je ons werk zodat we een einde kunnen maken aan wrede stierenfeesten zoals de vuurstier van Medinaceli.

Door Polvorín te adopteren kan je bijdragen aan een beter leven voor hem. Tegelijkertijd steun je ons werk om een einde te maken aan het stierenvechten. Lees de voorwaarden om Polvorín te adopteren.

Heb je nog vragen over Polvorín, neem dan contact met ons op.

Je gegevens worden bij ons goed beschermd. Derden kunnen niet bij deze informatie. We voldoen hiermee aan de privacywetgeving. Lees hier onze privacyverklaring.

1. Ik kies:

2. Je donatie

3. Je gegevens

Geboortedatum
Als je je telefoonnummer invult, dan mogen we je bellen over hoe we samen de dieren kunnen helpen.

De verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*)

Door op de onderstaande bevestigingsknop te drukken bevestig ik dat ik de automatische incasso accepteer.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.