• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / CAS doet aangifte van dood stier na val van 15 meter

CAS doet aangifte van dood stier na val van 15 meter

22-05-2023

In Ontinyent (Valencia, Spanje) is op 29 april een stier afgemaakt na een ernstige val. Het dier, genaamd Vicioso, viel tijdens een stierenfeest op een rivierbed, 15 meter de diepte in. CAS en AnimaNaturalis hebben aangifte gedaan tegen de organisatoren van het stierenfeest: het ongeluk had voorkomen kunnen worden.

Screenshot video val van stier in Ontinyent

Vicioso – een stier van 580 kilogram – rende op hoge snelheid een bocht in tijdens het stierenfeest in Ontinyent. In plaats van de loop van de straat te volgen sprong hij over een muur van een hoogte van een halve meter, de diepte in. Na een val van 15 meter raakte hij ernstig gewond. Hij brak zijn poten. De dierenartsen die hem te hulp schoten konden niets voor hem doen en besloten hem te euthanaseren.

Niet veilig

Volgens het reglement van stierenfeesten van de deelstaat Valencia moet men de fysieke integriteit van het dier respecteren. De route die de stier moest afleggen was niet veilig en kon de fysieke integriteit van het dier niet garanderen. Daarnaast hebben de organisatoren geen hekken langs de route geplaatst om te voorkomen dat Vicioso over de muur kon springen. Zijn dood had voorkomen kunnen worden. Let op, onderstaande tweet bevat schokkende beelden:

 

Om deze reden hebben CAS en AnimaNaturalis aangifte gedaan bij het departement van Justitie, Binnenlandse Zaken en Administratie van de regio Valencia. Houd onze website in de gaten voor meer nieuws over onze aangifte.

Steun onze campagne en teken onze petitie zodat we een einde kunnen maken aan de wrede stierenfeesten in Spanje!

Help de stieren en paarden die het slachtoffer zijn van de stierenvechtsector! Doneer eenmalig of word donateur.