• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Adopteer een stier

Adopteer een stier

Wist je dat je een geredde stier kunt adopteren?

Een aantal vechtstieren en koeien hebben veel geluk gehad. Ze zijn immers gered en zullen geen wrede dood sterven in de arena of tijdens een dorpsfeest. Ze leiden nu een vredig leven in een opvangcentrum in Spanje.

Door een stier of koe te adopteren kan je bijdragen aan een beter leven voor ze. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) maakt het mogelijk om deze dieren te helpen. Voor minimaal negen euro per maand adopteer je al een stier of een koe.

Wij doen dit als volgt: van iedere negen euro gaan er zes naar het opvangcentrum voor onder meer voedsel, huisvesting en dierenartskosten voor het dier. De resterende drie euro blijft bij CAS. Deze drie euro wordt ingezet voor campagnes om een einde te maken aan het stierenvechten en wrede feesten met stieren. Zo lobbyen we bij overheden, gaan we de straat op om te demonstreren en mensen te informeren, en houden we jaarlijks een internationale conferentie tegen het stierenvechten met onze zusterorganisaties. Lees meer over de werkzaamheden van CAS. Kies je voor een hoger bedrag dan blijft de verhouding van de verdeling hetzelfde: bijvoorbeeld, bij 18 euro gaat er 12 euro naar de adoptiedieren én 6 euro naar CAS.

Hoe werkt het?

Je kiest een stier of koe. Vervolgens geef je aan voor welk bedrag je adopteert. Dit stuur je naar CAS, via het elektronische formulier. De betaling gaat per automatische incasso. Je wordt dan mede-adoptant van dit dier. De adoptie is voor minimaal een jaar. De donatie wordt daarna telkens automatisch met een jaar verlengd. Je ontvangt een certificaat als bevestiging van de adoptie. Eenmaal per jaar informeren wij alle adoptanten over de adoptiedieren. Mocht de geadopteerde stier of koe onverhoopt komen te overlijden of verhuizen, dan eindigt de adoptie en stellen wij een nieuw dier voor.

Waar is je geadopteerde dier?

De adoptiedieren bevinden zich in opvangcentra in verschillende regio’s in Spanje. Word je adoptant dan ontvang je meer gegevens over het adoptiedier. Wil je de geadopteerde stier of koe bezoeken dan kan je dat via CAS regelen.

Adopteer hier een stier of koe