• Al 25 jaar actief tegen stierenvechten
  • Meer dan 100.000 stieren gered
  • Actief over de hele wereld
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Adopteer een stier

Adopteer een stier

Wist u dat u een geredde stier kunt adopteren?

Een aantal vechtstieren, koeien en een paard hebben veel geluk gehad. Ze zijn immers gered en zullen geen wrede dood sterven in de arena of tijdens een dorpsfeest. Ze leiden nu een vredig leven in een opvangcentrum in Spanje en België.

Door een stier, paard of koe te adopteren kunt u bijdragen aan een beter leven voor ze. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) maakt het mogelijk om deze dieren te helpen. Voor minimaal negen euro per maand adopteert u al een stier, een paard of een koe.

Wij doen dit als volgt: van de negen euro gaan er zes naar het opvangcentrum voor onder meer voedsel, huisvesting en dierenartskosten van de stier, paard of koe. De resterende drie euro blijven bij CAS. Deze drie euro wordt ingezet voor campagnes om een einde te maken aan het stierenvechten en wrede feesten met stieren. Zo lobbyen we bij overheden, gaan we de straat op om te demonstreren en mensen te informeren, en houden we jaarlijks een internationale conferentie tegen het stierenvechten met onze zusterorganisaties. Lees meer over de werkzaamheden van CAS. Kiest u voor een hoger bedrag dan blijft de verhouding van de verdeling hetzelfde: bijvoorbeeld, bij 18 euro gaat er 12 euro naar de adoptiedieren én 6 euro naar CAS.

Hoe werkt het?

U kiest een stier, paard of koe en u geeft aan voor welk bedrag u wilt adopteren. Dit stuurt u naar CAS, via het elektronische formulier. De betaling gaat per automatische incasso. U wordt dan mede-adoptant van dit dier. U doet dit voor minimaal een jaar. De donatie wordt daarna telkens automatisch met een jaar verlengd. U krijgt een certificaat als bevestiging van de adoptie. Eenmaal per jaar informeren wij u over uw adoptiedier. Mocht de geadopteerde stier of koe onverhoopt komen te overlijden of verhuizen, dan eindigt de adoptie en stellen wij u een nieuwe stier of koe voor.

Waar is uw geadopteerde stier, paard of koe?

Uw stier of koe bevindt zich in een opvangcentrum niet ver van Madrid in Spanje, het paard in België. Wordt u adoptant dan krijgt u meer gegevens over het adoptiedier. Wilt u de stier of koe bezoeken dan kunt u dat via CAS regelen.

Adopteer hier een stier, koe of paard