0

Al 25 jaar actief tegen stierenvechten

Meer dan 100.000 stieren gered

Actief over de hele wereld

Over CAS International

CAS International (Comité Anti Stierenvechten) wil een einde maken aan stierengevechten en andere 'culturele' evenementen die dierenleed tot gevolg hebben. Hier vallen ook fiestas ('patroonsfeesten') onder, zoals de stierenrennen in Pamplona en vele andere feesten waarbij stieren en andere dieren worden mishandeld en gedood.CAS International, opgericht in 1993, is de grootste organisatie ter wereld die zich exclusief richt op het bestrijden van het stierenvechten en wrede patroonsfeesten. We hebben onze werkzaamheden onderverdeeld in projecten, samengesteld op basis van intensief onderzoek en samenwerking met zusterorganisaties in alle stierenvechtlanden. Een aantal voorbeelden van projecten, waar we op dit moment mee bezig zijn:

•    We lobbyen bij de Europese Unie en bij nationale en lokale overheden in Europa en Latijns-Amerika.
•    We organiseren conferenties over het stierenvechten en geven lezingen over het lijden van stieren tijdens stierengevechten.
•    Tijdens conferenties en buitenlandse reizen leggen we contact met lokale anti-stierenvechtorganisaties en dierenbeschermers.
•    We houden opiniepeilingen in de stierenvechtlanden om te zien hoe de bevolking over het stierenvechten denkt. Met de resultaten kunnen wij lokale politici ervan overtuigen het stierenvechten af te schaffen.
•    We verzoeken sponsors van stierengevechten om deze industrie niet meer te steunen.
•    We vragen gemeenten in de stierenvechtlanden om zich stierenvechtvrij te verklaren.
•    We geven voorlichting aan het Nederlandse publiek over de wreedheid van stierengevechten en fiestas met dieren.

CAS International ontvangt geen subsidies en is volledig afhankelijk van donaties en giften. We zijn door de Belastingdienst erkend als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Hier kunt u ons jaarverslag vinden. 

Voor meer informatie over het bestuur en de medewerkers van CAS International klik hier. Het CAS heeft ook vrijwilligers, die onze werkzaamheden ondersteunen.

Wil je weten wie onze ambassadeurs zijn? Lees het hier.

Klik hier voor onze vacatures

Klik hier om contact op te nemen met CAS International. 

Uw gegevens worden bij ons goed beschermd. Derden kunnen niet bij deze informatie. We voldoen hiermee aan de Europese richtlijnen van de privacywetgeving. Lees hier onze privacyverklaring

Triodos Bank
IBAN: NL79 TRIO 0781 4357 57
BIC: TRIONL2U

Help Margarita, Manuel of Ruth

Adopteer een stier

Stop het stierenvechten

Doneer nu!