• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Teken tegen Europees subsidiegeld naar het stierenvechten

Teken tegen Europees subsidiegeld naar het stierenvechten

Stierengevechten zijn in de meeste landen van de EU verboden of komen er niet (meer) voor. Drie landen binnen de EU hebben wel stierengevechten. Spanje en Portugal hebben stierengevechten en geen verbod daarop. Frankrijk verbiedt de stierengevechten wel, maar kent een flink aantal gemeenten in het zuiden van het land een uitzonderingspositie toe voor de stierengevechten, die er om reden van culturele historie toch mogen worden gehouden.

Via subsidies die binnen de EU aan de agrarische sector worden verstrekt komen helaas toch gelden bij de stierenvechtindustrie terecht. Het Europees Parlement besloot in 2015, na intensieve lobby onder meer door CAS, dat deze geldstroom gestopt moet worden. De Europese Commissie heeft deze subsidies nog niet kunnen stoppen omdat ze volgens hen onzichtbaar zijn.

CAS vindt dat duidelijk moet worden hoe de geldstromen verlopen. Door deze inzichtelijkheid zal duidelijk worden op welke wijze er toch geld bij de stierenvechtindustrie terecht komt. Is eenmaal duidelijk hoe dit geschiedt dan kan het ook gestopt worden volgens de wens van het Europese Parlement. Onze petitie steunt deze wens en het besluit van het Europese Parlement om deze subsidiestroom te stoppen.

Ja, ik teken tegen Europees subsidiegeld naar het stierenvechten

Aan Europese Unie:

Het Europees Parlement stemde in meerderheid voor het afschaffen van de subsidies aan het stierenvechten. De Europese Commissie kon dat nog niet realiseren omdat dit volgens hen niet uit de Landbouwsubsidies kon worden gehaald. Nu de Landbouwsubsidies worden herzien is er de kans om de subsidies aan het stierenvechten echt te stoppen. Ik vraag u om de uitspraak van het Europees Parlement te respecteren en ervoor te zorgen dat er geen geld meer beschikbaar is voor deze vorm van dierenleed.

Uw gegevens worden bij ons goed beschermd. Derden kunnen niet bij deze informatie. We voldoen hiermee aan de privacywetgeving. Lees hier onze privacyverklaring.