• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Wreedheden stierenrennen Pamplona naar buiten gebracht

Wreedheden stierenrennen Pamplona naar buiten gebracht

17-07-2019
Wreedheden stierenrennen Pamplona naar buiten gebracht

© Pixabay

Nieuwe beelden van de stierengevechten in Pamplona zijn naar buiten gebracht om toeristen van over de hele wereld te informeren over de wreedheden van de San Fermin feesten. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) informeert in Nederland met de internationale campagne ‘In Pamplona, ​​het bloed rent met jou’ over het onbekende feit dat de stieren die deelnemen aan de stierenrennen erna een bloederig lot tegemoet gaan in de arena.

Dierenbeschermingsorganisaties AnimalGuardians en het Platform La Tortura no Es Cultura (LTNEC) waar CAS International deel van uitmaakt, lanceren een video die de verschrikkelijke doodstrijd toont die de stieren die ‘s morgens deelnemen aan de stierenrennen in de avond in de arena ondergaan.

De video onthult onmiskenbaar de rauwheid van het lot van deze stieren, dat voor veel mensen onbekend is, vooral buiten Spanje. Met close-ups van het stierengevecht is de trage kwelling die ze ondergaan te zien. Onder meer is te zien dat er tranen in hun ogen schieten, ze opspringen als reactie op de stekende pijn van de banderillas, en bloed overgeven. De beelden kunt u hier bekijken (let op, het zijn zeer schokkende beelden). Stuur een mail naar de gemeente van Pamplona (pamplona@pamplona.es) met het verzoek een einde te maken aan de stierengevechten tijdens de San Fermín feesten.

 

De organisaties vragen burgers om niet deel te nemen aan deze wrede evenementen en te schrijven naar de gemeente van Pamplona om de stierengevechten tijdens de San Fermín-festiviteiten te stoppen.

De campagne is vertaald in het Engels, Frans, Italiaans en Duits en zal internationaal worden verspreid met de medewerking van lokale organisaties. In een eerste fase zal deze worden gelanceerd in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en andere landen zullen later komen.

“Het is niet mogelijk een vredige samenleving vrij van geweld op te bouwen zonder eerst een einde te maken aan bloedige evenementen. We hebben al gezien hoe geweld in voorgaande jaren tot meer geweld leidt. Dit jaar zijn er in Pamplona in slechts 3 dagen 6 aanklachten gedaan wegens seksueel misbruik. Dit is een gevolg van “alles mag” waarin machismo, bloed, alcohol en de dood algemeen geaccepteerd zijn. Niets om trots op te zijn als Spanjaarden. Daarom vragen we dat op zijn minst het meest bloedige deel van het stierenvechten wordt gestopt “- bevestigt Marta Esteban, internationaal directeur van Animal Guardians.

“De stieren lijden niet alleen onder de stress en letsel door de stierenrennen, maar worden nadien op een verschrikkelijke manier in de stierenvechtarena gemarteld. De wereld moet die duistere kant van de festiviteiten van San Fermín kennen. Daarom vragen we burgers van over de hele wereld om hier niet aan deel te nemen en zich te mobiliseren om deze dieren te helpen, niet om hen in de steek te laten en de gemeenteraad van Pamplona te vragen om het stierengevecht te schrappen.”

Marius Kolff, directeur Comité Anti Stierenvechten:

“Vorige week waren wij in Pamplona waar we met eigen ogen het leed van de stieren gezien hebben. De stierenrennen, tussen de dronken mensen, het wachten in de stierenvechtarena, en de stierengevechten waar het dier op wrede wijze wordt gedood dezelfde avond. Dit alles vormt een minachting voor respect voor alle levende wezens op de planeet. Het geweld leidt ook tot bruut gedrag richting vrouwen op straat. Laten we een einde maken aan dit theater van horror. Hier moet een einde aan komen!”

Deze tweede editie van de campagne zal in eerste instantie worden verspreid in Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het vraagt ​​het publiek om niet deel te nemen aan wrede evenementen met stieren en ook vraagt het de gemeenteraad.

Word donateur zodat we de politiek en de publieke opinie in de stierenvechtlanden kunnen blijven beïnvloeden.