• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Vrijwilligersdag CAS International

Vrijwilligersdag CAS International

26-09-2017

Vrijwilligersdag CAS International

Op zaterdag 23 september hield CAS International haar vrijwilligersdag. We kijken terug op een zeer succesvolle bijeenkomst met onze vrijwilligers. De bedoeling van deze dag is om op informele wijze onze vrijwilligers en actievoerders te kunnen zien en spreken. Tegelijkertijd hebben we vanuit CAS onze vrijwilligers bijgepraat over verschillende onderwerpen.

Zo vertelde Marius Kolff, directeur van CAS, wat CAS International is en doet. Hij vertelde onder meer over de ontstaansgeschiedenis van CAS (we zijn opgericht naar aanleiding van een Spaans initiatief), waar stierengevechten plaatsvinden, waarom CAS International nodig is, hoe wij te werk gaan én wat onze toekomstplannen zijn. Kandidaat-bestuurslid Henri Molhuizen gaf een enthousiast motivatiepraatje speciaal voor onze vrijwilligers.

Estefanía Pampín Zuidmeer, medewerker projecten en publiciteit en tevens de vrijwilligerscoördinator, gaf een overzicht van de vrijwilligersactiviteiten van het afgelopen jaar. Samen met onze vrijwilligers was het mogelijk om onder meer op festivals te staan als VegFestNL, Veggieworld, Veggiefair, de Vakantiebeurs en het Bevrijdingsdagfestival in Den Haag. Ook hielden we diverse acties tegen het stierenvechten. Estefanía vertelde wat CAS International het volgende jaar van plan is wat betreft vrijwilligersactiviteiten en tevens gaf ze een overzicht van de recent behaalde successen, zoals het einde van de traditionele stierengevechten op de Balearen in Spanje.

Jeroen van Beijnen, directeur van Nelson Scoort en Giftkikker, gaf de vrijwilligers handige instrumenten om tijdens een festival of actie de boodschap van CAS International door te geven aan het publiek, zodat steeds meer mensen op de hoogte zijn van de verschrikkingen van het stierenvechten. Jeroen is een professional op het gebied van communicatie en fondsenwerving en kan deze boodschap als geen ander overbrengen. Niet alleen voor de vrijwilligers, maar ook voor de medewerkers van CAS was het een leerzame dag.

We zijn heel wat van plan voor het volgende jaar. Blijf ons volgen op onze website en sociale-mediakanalen voor meer informatie over onze acties en andere activiteiten. Nog steeds zijn we op zoek naar vrijwilligers met eigen vervoer die ons bij kunnen staan met onze vrijwilligersactiviteiten. Lees hier de vacature. En mocht je ons willen ondersteunen op festivals, acties, etc meld je aan door een mail te sturen naar info@cas-international.org.

We willen bij dezen onze vrijwilligers van harte bedanken voor hun onvermoeibare inzet en enthousiasme. Zonder onze vrijwilligers zouden we onze mooie resultaten niet kunnen behalen.