• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / VN: stierenvechten in strijd met Rechten van het Kind

VN: stierenvechten in strijd met Rechten van het Kind

26-03-2014
VN: stierenvechten in strijd met Rechten van het Kind

Het Comité voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties heeft aangegeven dat het stierenvechten in strijd is met de Conventie van de Rechten van het Kind. De Verenigde Naties gaan nu beoordelen of de stierenvechtlanden de Rechten van het Kind respecteren.

Portugal is het eerste land dat hierop beoordeeld is. Het land heeft twee belangrijke waarschuwingen gekregen: de minimale leeftijd van 12 jaar voor de toegang van kinderen tot stierenvechtscholen moet verhoogd worden, en ook de minimumleeftijd van 6 jaar om een stierengevecht te bezoeken. In de toekomst zullen de Verenigde Naties de andere stierenvechtlanden ook gaan beoordelen en de verwachting is dat ze dezelfde waarschuwingen zullen krijgen. De Rechten van het Kind zijn universele waarden die op alle landen van toepassing zijn.

Het Comité voor de Rechten van het Kind maakt zich zorgen over de fysieke en mentale gezondheid van kinderen die stierengevechten bijwonen én er zelfs actief aan meedoen. CAS International is tevreden met de uitspraak van de Verenigde Naties. Uit diverse onderzoeken weten we dat het geweld in de arena psychische effecten heeft, zoals trauma’s én het verzwakken van het moreel oordeel en empathisch vermogen. CAS zal zich net zo lang blijven inzetten totdat er een wereldwijd verbod komt op de toegang tot stierengevechten voor minderjarigen.

Lees voor meer informatie het rapport over Portugal van het Comité voor de Rechten van het Kind.