• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Aandacht voor stierenvechten in Parliament Magazine

Aandacht voor stierenvechten in Parliament Magazine

18-04-2024

Het Parliament Magazine, gericht op Europese politiek & beleid, publiceerde in februari een artikel over het stierenvechten in relatie tot EU-subsidies. Zonder de EU-subsidies zou de stierenvechtsector het financieel waarschijnlijk niet redden.

Parliament Magazine

Cover Parliament Magazine

Voor dit artikel werd onze directeur Maite van Gerwen geïnterviewd. Zij legde uit waarom het oneerlijk is dat Europese burgers via hun belastinggeld betalen voor het plezier van een minderheid in een aantal lidstaten. Onze zusterorganisatie AVATMA, de Spaanse vereniging van dierenartsen tegen het stierenvechten, komt ook aan het woord in het artikel. Een foto van onze actie met het Internationale Netwerk tegen het Stierenvechten van afgelopen november in Madrid werd tevens als illustratie in het artikel gebruikt.

Parliament Magazien

Protest tegen het stierenvechten in Madrid

Verder werd een stierenvechtster geïnterviewd. Zij begon al op 5-jarige leeftijd met haar opleiding in een stierenvechtschool en studeert nu voor dierenarts. Wij vinden dat dierenartsen er moeten zijn om dierenwelzijn te beschermen, niet om het martelen van dieren mogelijk te maken.

Klik hier voor meer informatie over Parliament Magazine.