• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Stierenvechten: nee tegen steun vanwege corona

Stierenvechten: nee tegen steun vanwege corona

23-04-2020
Stierenvechten: nee tegen steun vanwege corona

Stierenvechten: nee tegen steun vanwege corona

Stierenvechten: nee tegen steun vanwege corona

Door het stierenvechten sterven elk jaar sterven bijna 10.000 stieren in de arena. Duizenden andere stieren, samen met koeien en vaarzen, worden lastiggevallen en mishandeld in dorpen en steden over heel Spanje. Maar nu, in de noodtoestand waar Spanje zich in bevindt, zijn alle voor maart, april en mei geplande stierenfeesten en stierengevechten geannuleerd. Valencia, Castellón, Madrid, Sevilla, Murcia … Er zijn meer dan 200 stierengevechten en 1.684 stierenfeesten afgelast. De stierenvechtsector, zich ervan bewust dat de uitbraak van het coronavirus tot financiële tegenslagen zal leiden, heeft de Spaanse regering gevraagd om economische compensatie. Wij staan dit niet toe! Stuur een brief naar de Spaanse overheid tegen de steun aan de wrede stierengevechten.

Stierenvechten hard getroffen

De stierenvechtsector is hard geraakt door de coronacrisis: opgeschorte festivals, duizenden toegangskaarten om terug te geven, San Isidro (een groot festival in Madrid) en de stierenrennen van Pamplona geannuleerd, veehouderijen op de rand van faillissement…Het stierenvechten staat op het meest kritieke moment van zijn bestaan.

Steun aan het stierenvechten

Vanuit de stierenvechtsector worden brieven verstuurd en wordt er contact gehouden met verschillende ministeries om miljoenen aan vergoedingen te vragen voor stierenvechters, veehouderijen of zodat de regering het teruggeven van het geld van de reeds verkochte toegangskaarten op zich neemt.

Unieke kans

De COVID-19-crisis biedt ons een unieke kans om een wereld zonder stierengevechten op te bouwen, zonder de privileges uit het verleden. Zonder de begrotingsposten van miljoenen euro’s die de stierenvechtsector ontvangt zullen de wrede spektakels met dieren verdwijnen.

Samenwerken

Het is nu of nooit! AnimaNaturalis en CAS International bundelen hun krachten om te voorkomen dat er publiek geld wordt gestoken in het redden van de stierenvechtsector. Maar we hebben je hulp nodig. Nu meer dan ooit. Want het stierenvechten mag niet gered worden. Stuur deze brief en deel het!