• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Stierenvechtarena Lima is opvangcentrum voor daklozen tijdens coronacrisis

Stierenvechtarena Lima is opvangcentrum voor daklozen tijdens coronacrisis

08-04-2020

Stierenvechtarena Lima is opvangcentrum voor daklozen tijdens coronacrisis
De stierenvechtarena van Lima is nu tijdelijk een opvangcentrum voor daklozen tijdens coronacrisis. De uitbraak van het coronavirus zorgt voor veel trieste berichten en zorgen over de toekomst. Maar ook zijn er positieve berichten te melden. De stierenvechtsector is hard getroffen door Covid-19. Zo zijn er in Spanje, Frankrijk en Portugal al 90 evenementen met stieren afgelast in de maanden maart, april en mei. De verwachting is dat er ook in juni en juli geen stierengevechten gehouden zullen worden. Maar er is nog meer positief nieuws!

Stierenvechtarena Lima

Vanuit Lima bereikte ons het bericht dat de stierenvechtarena Acho momenteel dient als opvangcentrum voor daklozen. De Peruaanse hoofdstad wil op deze manier zwervers beschermen tegen besmetting van het coronavirus. De stierenvechtsector reageerde alles behalve tevreden met dit initiatief. Zolang de stierenvechtarena gebruikt wordt als daklozencentrum kunnen er geen stierengevechten plaatsvinden. De voorzitter van het Constitutionele Hof van Peru reageerde op het onbehagen van de stierenvechtliefhebbers door te zeggen dat het redden van levens veel belangrijker is dan het houden van bloedige en wrede spektakels met dieren.

We zijn blij met deze ontwikkelingen. Onze collega’s uit Peru pleiten al jaren voor het stoppen van stierengevechten in Lima en het inzetten van de arena voor andere doeleinden. Vanuit het Comité Anti Stierenvechten steunen wij al jarenlang onze Peruaanse collega’s actief met het verzenden van brieven aan de autoriteiten en met hun acties op social media. Het is fijn om te zien dat Acho nu dient om levens te redden. We strijden door zodat Acho nooit meer een plek zal zijn waar dieren lijden en een wrede dood sterven.

Stierenvechtarena Pontevedra

Onze collegas uit Galicia van Galicia, Mellor Sen Touradas, raakten geïnspireerd door de ontwikkelingen in Lima. Zij vroegen aan de autoriteiten van Pontevedra om de lokale stierenvechtarena in te zetten als daklozencentrum of als tijdelijk ziekenhuis als ondersteuning van de zorg tijdens de coronacrisis. De gezondheidszorg in Spanje heeft enorm te lijden onder de uitbraak van COVID-19 en noodhospitalen schieten als paddenstoelen uit de grond. We hopen dat de autoriteiten van Pontevedra het voorbeeld van Lima zullen volgen.

Wij steunen onze collega’s uit Galicia. Met Galicia, Mellor Sen Touradas strijden we al jarenlang samen tegen het stierenvechten en nieuwe projecten zitten in de pijplijn. Hou onze website in de gaten voor meer nieuws.

Stierenvechtsubsidies gebruikt voor waterrekeningen

De Spaanse gemeente Piedralaves besloot de stierenvechtsubsidies van 30.000 euro voor dit jaar in te zetten voor een ander doeleinde: het betalen van de waterrekening van haar inwoners én op deze manier de economische malaise van veel gezinnen in Piedralaves te verzachten. Samen met onze Spaanse collega’s vragen wij lokale en nationale autoriteiten om hun stierenvechtsubsidies te stoppen en deze in te zetten voor andere doeleinden, zoals de gezondheidszorg of onderwijs. Heel fijn om te zien dat Piedralaves dit geld inzet om iets positiefs te betekenen voor de samenleving. Wij roepen andere Spaanse gemeenten om hetzelfde te doen, niet alleen tijdens de coronacrisis maar ook hierna, zodat er geen geld meer naar de wrede stierengevechten gaat.

Help ons zodat we door kunnen gaan met onze impactvolle campagnes! Doneer eenmalig of word donateur