• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Stierenfeesten verboden in Veracruz, Mexico

Stierenfeesten verboden in Veracruz, Mexico

03-11-2016

Stierenfeesten verboden in Veracruz, Mexico

Het congres van de Mexicaanse staat van Veracruz heeft unaniem besloten om diverse feesten met stieren te verbieden: vaquilladas (feesten met jonge koeien), pamplonadas en het controversiële feest Embalse de Toros de Tlacotalpan. De Mexicaanse organisatie Movimiento Consciencia diende, samen met andere organisaties, een initiatief in om dit verbod voor elkaar te krijgen. Movimiento Consciencia is een goede partner van CAS International.

Embalse de Tlacotalpan                            
Het stierenfeest Embalse de Tlacotalpan is zeer controversieel. In deze gemeente werden elk jaar op 1 februari zes stieren mishandeld door de dorpelingen: ze werden dronken gevoerd en gedwongen om door een rivier te zwemmen, vastgebonden aan bootjes. Eenmaal aan de kant werden ze opgejaagd en mishandeld. Al 10 jaar strijdt CAS tegen dit feest, we hebben diverse malen protestacties op onze site en via onze sociale media verspreid om door het uitoefenen van internationale sociale druk een einde te bereiken voor dit wrede evenement. Al jaren beloven de lokale autoriteiten dat ze erop zullen toezien dat de stieren niet mishandeld zullen worden. Maar keer op keer krijgen we te horen van onze zusterorganisaties dat de stieren wel degelijk zijn mishandeld. Heel goed nieuws dat dit wreed feest nu eindelijk verboden is!

Andere successen
Movimiento Consciencia bereikte eerder dit jaar, met steun van onder meer CAS International, dat de gemeente Tzintzuntzan het stierenvechten verbood. In december werd de toegang van kinderen tot stierengevechten in de hele staat Veracruz verboden, ook met steun van CAS.