• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Protesten tegen het stierenvechten in Valencia en Logroño

Protesten tegen het stierenvechten in Valencia en Logroño

17-09-2020
Protest in Valencia

@Roland Bos

In het weekend van 12 en 13 september organiseerden CAS International en AnimaNaturalis twee protesten in de Spaanse steden Valencia en Logroño. Tijdens deze protesten verzochten wij de overheid om geen financiële steun te geven aan de stierenvechtsector. Door de uitbraak van het coronavirus zijn de meeste stierengevechten van 2020 afgelast, en de sector eist financiële compensaties. Daarnaast willen wij dat de wrede stierengevechten verboden worden en na corona niet meer terugkeren in Spanje.

Marius Kolff, directeur van CAS International:

“Zowel mijn collega Estefanía als ik zouden bij deze demonstraties aanwezig zijn geweest als er geen coronarestricties waren geweest. Gelukkig werken wij samen met AnimaNaturalis en zijn wij in Valencia en Logroño daardoor toch vertegenwoordigd.”

Eerder deze zomer protesteerden we ook in Málaga, Madrid en Alicante. Alhoewel er in deze steden uiteindelijk geen stierengevechten plaatsvonden door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vonden wij het wel nodig om te protesteren. Want de stierengevechten zijn wel afgelast, maar niet verboden. En de stierenvechtsector vraagt om financiële hulp. Ze zijn zelfs de straat opgegaan om bij het Ministerie van Werkgelegenheid te protesteren (waarbij de auto van de desbetreffende minister vernield werd). Wij blijven de Spaanse regering vragen, altijd beleefd en op vreedzame wijze, om geen financiële compensaties te geven aan deze bloedige sector. Het geld dat ze vragen kan beter besteed worden aan de gezondheidszorg. Dankzij de druk die we uitoefenen is er tot nu toe geen steun vrijgemaakt voor de stierenvechtsector. Verder gaat maar 8% van de Spanjaarden naar het stierenvechten. Dat betekent dat 92% van de bevolking dat niet doet maar wel via het belastinggeld meebetalen aan het in stand houden van het stierenvechten. Deze sector ontvangt namelijk jaarlijks miljoenen euro’s aan subsidies.

Wij blijven druk uitoefenen op de Spaanse regering. De komende maanden gaan we in nog meet Spaanse steden protesteren. CAS en AnimaNaturalis hebben een campagne opgezet waarbij men een brief naar de Spaanse overheid kan sturen met het verzoek de stierenvechtsector niet te redden. Momenteel hebben meer dan 173.000 mensen de brief verstuurd. Klik hier om ook een brief te verzenden naar de Spaanse regering.

Help ons zodat we door kunnen gaan met onze  impactvolle strijd! Doneer eenmalig of word donateur.