• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Protesten tegen financiële steun aan stierenvechten in Spanje

Protesten tegen financiële steun aan stierenvechten in Spanje

26-08-2020
Protest in Málaga

© AnimaNaturalis/CAS International

Deze zomer organiseerden CAS International en AnimaNaturalis diverse protesten in Spanje tegen de stierengevechten. Ook verzochten wij de overheid om geen financiële steun te geven aan de stierenvechtsector. Door de uitbraak van het coronavirus zijn de meeste stierengevechten van 2020 afgelast, en de sector eist financiële compensaties.

Afgelopen weekend protesteerden we in de Andalusische stad Málaga, en eerder deze zomer in Madrid en Alicante. Alhoewel er in deze steden uiteindelijk geen stierengevechten plaatsvonden door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vonden wij het wel nodig om te protesteren. Want de stierengevechten zijn wel afgelast, maar niet verboden. En de stierenvechtsector vraagt om financiële hulp. Ze zijn zelfs de straat opgegaan om bij het Ministerie van Werkgelegenheid te protesteren (waarbij de auto van de desbetreffende minister vernield werd). Wij blijven de Spaanse regering vragen, altijd beleefd en op vreedzame wijze, om geen financiële compensaties te geven aan deze bloedige sector. Het geld dat ze vragen kan beter besteed worden aan de gezondheidszorg. Dankzij de druk die we uitoefenen is er tot nu toe geen steun vrijgemaakt voor de stierenvechtsector.

Protest in Madrid. Tekst bord: 92% van de Spanjaarden gaat niet naar het stierenvechten © AnimaNaturalis/CAS International

Wij blijven druk uitoefenen op de Spaanse regering. In september gaan we nog protesteren in Logroño en Valencia. CAS en AnimaNaturalis hebben een campagne opgezet waarbij men een brief naar de Spaanse overheid kan sturen met het verzoek de stierenvechtsector niet te redden. Momenteel hebben meer dan 171.000 mensen de brief verstuurd. Klik hier om ook een brief te verzenden naar de Spaanse regering.

Help ons zodat we door kunnen gaan met onze  impactvolle strijd! Doneer eenmalig of word donateur.