• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Protest tegen het stierenvechten in Soria, Spanje

Protest tegen het stierenvechten in Soria, Spanje

24-08-2021
soria

© AnimaNaturalis/CAS International

CAS International en AnimaNaturalis protesteerden op 15 augustus tegen de terugkeer van de stierengevechten in Soria, Castilië en León. Na de versoepeling van de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 zijn de stierengevechten in de stad weer begonnen.

Tijdens dit protest verzochten wij de overheid om geen subsidies te geven aan de stierenvechtsector. Daarnaast zijn door de uitbraak van het coronavirus veel stierengevechten afgelast, en de sector eist financiële compensaties. Wij vroegen de autoriteiten om geen steun te geven.

Volgens cijfers van het Ministerie van Cultuur van Spanje is het aantal stierengevechten tussen 2007 en 2017 met 58,4 procent gedaald in het land. Daarnaast ging maar 9,5 procent van de bevolking tussen 2014 en 2015 naar minstens één stierengevecht (hiervan hadden 2 van ieder 10 bezoekers een gratis kaartje). Dat betekent tevens dat 90.5 procent van de Spanjaarden niet naar een stierengevecht ging. Dierenwelzijn is een reden om niet naar het stierenvechten te gaan. Bij 40 procent is er een gebrek aan interesse voor het stierenvechten. 20 procent bezoekt geen stierengevechten wegens gebrek aan kennis over de inhoud, waardoor men het niet kan volgen. Zo’n 80 procent van de stierengevechten in Spanje vindt plaats in de provincies Madrid, Toledo, Salamanca, Ávila en Cuenca.

Wij blijven druk uitoefenen op de Spaanse regering. De komende maanden gaan we in nog meer Spaanse steden protesteren – wanneer de Spaanse coronamaatregelen dit toestaan. Houd onze website in de gaten voor meer nieuws.

Help ons zodat we door kunnen gaan met onze  impactvolle strijd! Doneer eenmalig of word donateur.

Nieuwe donateurs ontvangen een gratis code om de documentaire Yo Galgo te bekijken. De documentaire behandelt de problematiek rondom de jacht met de Spaanse galgo. Sinds februari strijdt CAS ook voor de jachthonden in Spanje.