• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Protest tegen het stierenvechten in Madrid

Protest tegen het stierenvechten in Madrid

27-05-2018

Protest tegen het stierenvechten in Madrid
Op zondagochtend 27 mei zal CAS International in de Spaanse hoofdstad Madrid protesteren tegen het stierenvechten. Het protest ‘Tauromaquia es Violencia’ (het stierenvechten is geweld) maakt deel uit van een campagne van 10 organisaties, waaronder CAS, met als doel het einde van alle soorten evenementen met stieren. We hebben de handen ineengeslagen en zullen vanaf 11:00 uur een groot protest houden. De startlocatie in Madrid is Puerta del Sol.

Op 8 mei begint in Madrid de Feria de San Isidro, een stadsfeest met dierenleed. Er zullen 27 stierengevechten, 3 novilladas (stierengevechten met jonge stieren) en 4 rejones (stierengevechten waarbij men vanaf een paard ‘vecht’ met de stier) plaatsvinden. Hier zullen minimaal 204 dieren bij gedood worden. In Spanje stierven in 2016 zo’n 20.000 runderen, onder meer 1.598 bij stierengevechten en 17.073 bij wrede stierenfeesten. Het stierenvechten is geweld, daar kan geen twijfel over bestaan.

Op 27 mei gaan we onze stem uitbrengen voor deze dieren, we tolereren dit dierenleed niet langer, net als het subsidiëren ervan.