• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Protest tegen 37 miljoen euro aan subsidies stierenfeesten in Valencia

Protest tegen 37 miljoen euro aan subsidies stierenfeesten in Valencia

16-06-2021
Protest tegen 37 miljoen euro aan subsidies stierenfeesten in Valencia

© AnimaNaturalis/CAS International

CAS International en AnimaNaturalis protesteerden op 13 juni tegen de 37 miljoen euro aan subsidies die de gemeenten van de autonome regio Valencia jaarlijks steken in wrede feesten met stieren. Wij vroegen de lokale autoriteiten dit geld te gebruiken voor de gezondheidszorg of het versterken van de culturele sector.

Vanuit CAS en AnimaNaturalis voeren we momenteel een diepte-onderzoek uit naar de 18.000 stierenfeesten in Spanje. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de stierenfeesten in Valencia jaarlijks met 37 miljoen euro worden gesubsidieerd. Tot nu toe is dit het hoogste subsidiebedrag dat ons onderzoek heeft aangetoond. Enkele maanden geleden publiceerden we de resultaten van de autonome regio’s La Rioja en Catalonië. Met de verkregen informatie kwamen we tot de conclusie dat Catalonië in totaal 850.000 euro steekt in wrede stierenfeesten en La Rioja 900.000 euro.

Valencia is ingedeeld in drie provincies. In Castellón werd 19,5 miljoen euro publiek geld gestoken in stierenfeesten; in Valencia en Alicante respectievelijk 13,6 en 3,6 miljoen euro. Valencia is de regio in Spanje waar de meeste stierenfeesten worden gehouden. Denk aan evenementen als de vuurstier of bous a la mar, waar een stier gedwongen wordt om de zee in te springen. Soms verdrinken de dieren in zee. In onze campagne tegen de wrede feesten in Spanje strijden we voor het einde van deze evenementen met stieren.

Wij blijven de Spaanse autoriteiten vragen, altijd beleefd en op vreedzame wijze, om geen subsidies te geven aan deze bloedige sector. Dit publiek geld kan beter besteed worden aan de gezondheidszorg. Volgens onze berekeningen kan Valencia met 37 miljoen euro het volgende bekostigen: 1.230 IC-bedden, 1.394 stuks beademingsapparatuur, het jaarsalaris van 410 artsen en 820 verpleegkundigen; 967.600 coronatests en 19.147.000 mondkapjes. Maar ook op andere terreinen is het geld hard nodig: denk aan het versterken van de culturele sector, onderwijs, het helpen van families die door de coronacrisis financieel zijn geraakt, etc.

Wij blijven druk uitoefenen op de autoriteiten. De komende maanden gaan we in nog meer Spaanse steden protesteren – wanneer de Spaanse coronamaatregelen dit toestaan. Houd onze website in de gaten voor meer nieuws. Ook zullen we nieuwe resultaten van ons diepte-onderzoek publiceren.

Help ons zodat we door kunnen gaan met onze  impactvolle strijd! Doneer eenmalig of word donateur.

Nieuwe donateurs ontvangen een gratis code om de documentaire Yo Galgo te bekijken. De documentaire behandelt de problematiek rondom de jacht met de Spaanse galgo. Sinds februari strijdt CAS ook voor de jachthonden in Spanje.

.