• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Petitie: Stop de kooien

Petitie: Stop de kooien

18-12-2018

Petitie: Stop de kooien
Honderden miljoenen Europese dieren leven in deze nachtmerrie. Ook de stieren en koeien in de stierenvechtsector hebben te maken met kooien: tijdens lange transporten naar de arena of wrede dorpsfeesten. Soms blijven ze nog uren in een kooi staan nadat ze zijn aangekomen. Maar ook andere dieren hebben te maken met kooien: moedervarkens staan vast tussen stalen stangen waar ze hun biggetjes amper kunnen verzorgen. Konijnen en kwartels slijten hun hele leven in kale kooien. Piepjonge kalfjes staan apart opgesloten. Heel veel kippen zitten nog steeds gevangen in kooien, en eenden en ganzen worden in kooien opgesloten om onder dwang gevoerd te worden voor de productie van foie gras.

Samen kunnen we deze kooien Europa uit krijgen. Doe mee en teken ons Europees Burgerinitiatief (petitie) voor een verbod op het gebruik van kooien in de veehouderij. Als één miljoen mensen meedoen, komt een toekomst zonder kooien dichterbij!

Jouw gegevens worden met uiterste zorg behandeld. Ze worden veilig opgeslagen en gebruikt om jouw handtekening op de petitie te valideren. Als je je inschrijft voor de e-mailnieuwsbrief van CAS International kun je je op elk moment weer uitschrijven.

Internationaal netwerk tegen kooien
Het Europees Burgerinitiatief ‘Stop de kooien’ wordt ondersteund door een netwerk van organisaties op het gebied van dierenbescherming, landbouw, milieu en politiek. Zij hebben als gemeenschappelijk doel het leven van de dieren in de Europese veehouderij te verbeteren door het gebruik van kooien te beëindigen. Wij werken zowel samen als los van elkaar om meer dan een miljoen handtekeningen voor het Europees Burgerinitiatief te verzamelen.

94% van de mensen in Europa vindt het welzijn van dieren in de veehouderij belangrijk en 82% vindt dat de dieren beter beschermd moeten worden. Samen kunnen we hiervoor zorgen. Samen maken we een einde aan de kooien.

TEKEN NU >