• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Panama verbiedt het stierenvechten

Panama verbiedt het stierenvechten

20-03-2012

Panama verbiedt het stierenvechten

Ook worden hondengevechten, rennen met dieren en het gebruik van wilde dieren in circussen uitgebannen. De doelstelling hiervan is het uitroeien en bestraffen van mishandeling, verwaarlozing en gewelddadige acties tegen dieren.

Hoewel er in Panama al geen stierengevechten plaatsvonden houdt het verbod in dat de stierenvechtindustrie geen voet meer aan de grond kan krijgen in dit land. Nu de verliezen in de stierenvechtlanden steeds groter worden probeert de stierenvechtindustrie het stierenvechten naar andere landen te exporteren. In Panama zal dit gelukkig niet meer mogelijk zijn.

Met deze historische stap is Panama een voorbeeld geworden voor de stierenvechtlanden. Het is de eerste wet die duidelijk meldt dat er geen stierengevechten mogen plaatsvinden, ongeacht of het gaat om het Spaanse of Portugese type. De stierengevechten in Portugese stijl worden regelmatig beschreven als bloedloos: dit klopt echter niet. De stier wordt niet gedood onder het oog van het publiek maar wél achter de schermen, uren of dagen na het stierengevecht. De stierenvechtindustrie is bezig deze ‘bloedloze’ stierengevechten te introduceren in landen als Ecuador en Mexico vanwege de dreiging dat het stierenvechten Spaanse stijl (waarbij de stier onder de ogen van het publiek wordt gedood) verboden zou kunnen worden.

CAS International heeft namens haar donateurs het Parlement van Panama bedankt voor het verbieden van beide stijlen van stierenvechten!