• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Ook dit jaar geen stierenrennen in Pamplona

Ook dit jaar geen stierenrennen in Pamplona

07-07-2021
© CAS International

© CAS International

De stierenrennen van Pamplona beginnen altijd op 7 juli, maar deze week blijven de straten leeg. Door Covid-19 zijn de stierenrennen van Pamplona voor het tweede jaar op rij afgelast. De stierenvechtsector is hard getroffen door corona. Zo zijn er sinds het begin van de pandemie in Spanje, Frankrijk en Portugal de meeste stierengevechten en stierenfeesten afgelast. Hierdoor is twintig procent van de fokkers van vechtstieren in Andalusië failliet gegaan. Een sector die al verzwakt was door onze strijd om het stierenvechten te stoppen. 

Alhoewel de coronamaatregelen versoepeld zijn in Spanje en er al enkele stierengevechten hebben plaatsgevonden, gaan de bloedige spektakels in Pamplona dit jaar niet door. De stierenfeesten zijn momenteel niet toegestaan omdat het niet mogelijk is om in dit soort massa-evenementen 1,5 meter afstand te houden.

Stierenrennen Pamplona

Vanuit CAS International (Comité Anti Stierenvechten) zijn we opgelucht dat er dit jaar weer geen stieren opgejaagd zullen worden door de straten van Pamplona, en aan het einde van de dag een bloedige dood zullen sterven in de arena. Al jarenlang strijden we tegen de stierenrennen van San Fermin. In 2019 nog reisden we af naar Pamplona waar we protesteerden en een evenement filmden dat direct plaatsvindt na de rennen, waarbij jonge koeien door het publiek achternagezeten worden. En in 2018 en 2017 protesteerden we in Nederland tegen de wrede stierenfeesten.

Stierenfeesten

CAS International en AnimaNaturalis werken in een gezamenlijke campagne die als doel heeft het beëindigen van de wrede stierenfeesten in Spanje. Momenteel zijn we bezig met het grootste en diepste onderzoek ooit naar de meer dan 18.000 stierenfeesten die per jaar in Spanje plaatsvinden. We willen het verborgen dierenleed in feesten en tradities in duizenden dorpen aan het licht brengen. We kunnen nu niet filmen bij stierenfeesten, maar juist nu gaan we door met het uitwerken van alle informatie die we tot nu toe voor deze campagne verzamelden. Cruciale informatie die nodig is om in de toekomst om onder andere de stierengevechten en de stierenrennen van Pamplona te stoppen. Zo hebben wij de resultaten van drie autonome regio’s al af: Comunidad Valenciana, Catalonië en La Rioja. We zullen binnenkort meer onderzoeksresultaten publiceren.

Help ons zodat we door kunnen gaan met onze  impactvolle campagnes! Doneer eenmalig of word donateur.