• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Nu ook dierenartsen tegen stierenvechten in Frankrijk

Nu ook dierenartsen tegen stierenvechten in Frankrijk

09-06-2016
Nu ook dierenartsen tegen stierenvechten in Frankrijk

Recentelijk reisde CAS International af naar de Franse hoofdstad Parijs voor twee belangrijke bijeenkomsten: een lobby-meeting met twee parlementsleden en de eerste internationale bijeenkomst in Europa van dierenartsen tegen het stierenvechten.

Parlementsleden

Op de eerste dag waren er bijeenkomsten met de parlementsleden Laurence Abeille van de groene politieke partij Verts en Geneviève Gaillard van de Parti Socialiste, die zich inzetten voor het einde van het stierenvechten in Frankrijk. CAS International was bij de bijeenkomst, samen met Spaanse, Portugese en Franse organisaties. Tijdens de bijeenkomst werd het Internationale Netwerk tegen het Stierenvechten aan de parlementsleden voorgesteld. Eén van de redenen van de bijeenkomst was bespreken hoe het Netwerk de parlementsleden kan steunen in hun strijd tegen het stierenvechten in Frankrijk.

Dierenartsen tegen het stierenvechten

Op de tweede dag was er een bijeenkomst tussen de Spaanse organisatie van dierenartsen tegen het stierenvechten AVATMA (mede-opgericht door CAS) en het Franse collectief van dierenartsen COVAC. Die dag vond de eerste Europese dierenartsenconferentie tegen het stierenvechten plaats, met als doel het bespreken van een gezamenlijke strategie. CAS was aanwezig bij de conferentie. In een manifest riepen AVATMA en COVAC dierenartsen op om niet samen te werken met de stierenvechtsector omdat het ongepast is om dienst te bieden aan praktijken die regelrecht ingaan tegen dierenwelzijn.