• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Mexicaanse staat Sinaloa verbiedt het stierenvechten

Mexicaanse staat Sinaloa verbiedt het stierenvechten

10-02-2021
Mexicaanse staat Sinaloa verbiedt het stierenvechten

© Pixabay

De regering van de Mexicaanse Staat Sinaloa heeft ingestemd om het stierenvechten te verbieden. Hiermee wordt Sinaloa de vijfde staat in Mexico met een verbod op stierengevechten, na Sonora, Guerrero, Coahuila en Quintana Roo. Ook hondengevechten worden verboden.

In het parlement werd unaniem voor een uitbreiding van de huidige dierenwelzijnswet gestemd. Naast het verbod op stieren- en hondengevechten moet de nieuwe wet wilde dieren beter gaan beschermen. Helaas mogen hanengevechten nog wel plaatsvinden in Sinaloa.

Stierengevechten

Jaarlijks vinden stierengevechten plaats in de stad Mazatlán, tijdens carnaval. Dit is de enige gemeente in Sinaloa waar stierengevechten worden gehouden. Binnen de Mexicaanse samenleving is er steeds minder steun voor bloedige spektakels met dieren. Dit komt onder meer omdat Mexico één van de meest gewelddadige landen ter wereld is en wrede evenementen met dieren houden de ontwikkeling naar een vreedzame samenleving tegen. Ook wordt het veroorzaakte dierenleed steeds belangrijker gevonden als argument voor een verbod op dit soort evenementen. 7 van ieder 10 Mexicanen wil een verbod op het stierenvechten.

Dierenwelzijnswet

In de aangepaste dierenwelzijnswet zijn enkele andere nieuwe punten opgenomen. Zo is het langdurig onthouden van zorg voor dieren voortaan strafbaar. Ook is het verboden om dieren op de openbare weg in de steek te laten, of op een plaats verafgelegen van hun natuurlijke habitat. Daarnaast is het niet meer toegestaan om seks met dieren te hebben. Verder worden honden en katten niet meer geëuthanaseerd om overbevolking tegen te gaan. En de wet bevordert de verbetering van de zorg en opvang van dieren in opvangcentra.

CAS International is erg verheugd met dit nieuws en hoopt dat snel meer staten het voorbeeld van Sinaloa zullen volgen. CAS werkt jarenlang samen met Mexicaanse organisaties om het stierenvechten in Mexico verboden te krijgen. In november 2018 en maart 2019 reisde CAS nog naar Mexico voor de Summit van het Internationale Netwerk tegen het stierenvechten (CAS is mede-oprichter van dit netwerk), een nationale summit over stierenvechten en voor lobbyactiviteiten. Onze politieke beïnvloeding heeft bijgedragen aan het verbod in Sinaloa.

Word donateur en steun de paarden en stieren.

Denk aan CAS International als u een testament laat maken.