• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Mexicaanse staat Coahuila verbiedt het stierenvechten

Mexicaanse staat Coahuila verbiedt het stierenvechten

27-08-2015

Mexicaanse staat Coahuila verbiedt het stierenvechten

De Mexicaanse staat Coahuila verbiedt het stierenvechten en wordt hiermee de derde staat in Mexico met een verbod. De stemming vond op 21 augustus plaats in het congres van Coahuila, met 16 stemmen vóór het verbod en 5 tegen.

Het wetsvoorstel was een initiatief van gouverneur Rubén Moreira Valdéz (PRI) en het werd ondersteund door de anti-stierenvechtbeweging. Volgens Rubén Moreira is dit initiatief ontstaan als reactie op een verzoek van de Verenigde Naties om kinderen weg te houden van het geweld van het stierenvechten.

Er komen steeds meer gemeenten en staten bij die het stierenvechten verbieden. In Mexico hebben de staten Sonora en Guerrero het stierenvechten al verboden, én Mexico telt 7 anti-stierenvechtgemeenten. Op wereldniveau zijn er 132 gemeenten die zich tegen het stierenvechten hebben uitgesproken.

CAS International is zeer verheugd met dit nieuws. Onderdeel van het initiatief was een petitie voor het einde van het stierenvechten in Coahuila. Deze kon rekenen op de steun van duizenden mensen. CAS heeft geholpen deze petitie te verspreiden via de sociale media. Ook hebben we deelgenomen aan een tweetstorm die bedoeld was om het initiatief te steunen. CAS wil iedereen bedanken die ons via de sociale media heeft gesteund, de petitie heeft getekend en verspreid!