• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Memorial tegen de gedode stieren in Alicante, Spanje

Memorial tegen de gedode stieren in Alicante, Spanje

26-06-2019
Memorial tegen de gedode stieren in Alicante, Spanje

© AnimaNaturalis

CAS International en AnimaNaturalis protesteerden op 16 juni tegen de stierengevechten die plaatsvonden tijdens de feesten van Hogueras in de Spaanse stad Alicante. 100 activisten deden mee aan het protest waarbij ze gekleed als stieren de slachtoffers van de stierengevechten herdachten.

De stad Alicante ligt in de deelstaat Comunidad Valencia, waar de hoogste diversiteit aan stierenfeesten is. Het is tevens één van de Spaanse regio’s waar stieren het meest lijden. Toch worden er in Spanje steeds minder stierengevechten gehouden. Volgens recente data van het Ministerie van Cultuur en de stierenvechtsector was er in 2018, ten opzichte van 2007, een daling van 58,4% van stierenfeesten in arena’s. Sinds 2017 namen dit soort evenementen met 2,1% af. Ook het aantal stierenrennen en andere soorten stierenfeesten is verminderd en dit gebeurt nu voor het eerst in jaren. In Comunidad Valenciana is een daling te zien van 1.100 feesten in 2018 ten opzichte van 2017.

80,96% van de stierenvechters heeft in geen enkel evenement met stieren gewerkt in 2018. En dit geldt ook voor 95,3% van de novilleros, stierenvechters gespecialiseerd in het mishandelen van jonge stieren. Daarnaast is bekend dat in de meeste stierenvechtarena’s van Spanje geen stierengevechten werden gehouden en dat er tussen 66% en 77% van de fokkerijen van vechtstieren geen enkele stier verkocht hebben voor evenementen met dieren.

Op dit moment zijn er 3 deelstaten waar momenteel geen stierengevechten gehouden worden: Catalonië, de Canarische Eilanden en de Balearen. CAS International heeft een belangrijke rol gespeeld bij het einde van het stierenvechten in Catalonië en de Balearen door, samen met Spaanse organisaties, te lobbyen én het publiek te informeren over de wrede stierengevechten.

Er wordt geschat dat dit jaar zo’n 9.000 stieren zullen sterven in Spanje bij evenementen met stieren. Meer dan 50.000 stieren zullen gebruikt worden bij stierenfeesten ter vermaak van het publiek. Na de feesten zullen ze dit jaar, of volgend jaar gedood worden.

Word donateur zodat we de politiek en de publieke opinie in de stierenvechtlanden kunnen blijven beïnvloeden.

Denk aan CAS International als u een testament laat maken.