• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Lezing over stierenvechten bij studentenvereniging ‘Unitas S.R.’

Lezing over stierenvechten bij studentenvereniging ‘Unitas S.R.’

04-03-2020
Lezing over stierenvechten bij studentenvereniging 'Unitas S.R.'

© CAS International

Op donderdag 27 februari gaf het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) een lezing over het stierenvechten naar aanleiding van het negende lustrum van het dispuut ‘Bachchus’ studentenvereniging ‘Unitas S.R.’ te Utrecht. Onze directeur Marius Kolff en onze medewerker projecten & publiciteit Estefanía Pampín Zuidmeer informeerden de aanwezige leden over de controversie rondom het stierenvechten.

De onderwerpen die we die avond behandelden waren onder meer het leed van de stier en paarden vóór en tijdens het stierengevecht. Daarnaast bespraken we de verschillende vormen van stierenfeesten, zoals de evenementen waarbij stieren gedwongen worden in zee te springen, of brandende spekballen aan hun hoorns moeten dragen. Ook behandelden we de psychologische effecten van deze wrede evenementen op individuen en de samenleving gebaseerd op voorbeelden uit de stierenvechtlanden. Afsluitend informeerden we de aanwezigen over ons Netwerk tegen het Stierenvechten die uit meer dan 110 organisaties uit de stierenvechtlanden en daarbuiten bestaat. Uiteraard vertelden we meer over onze strijd en de successen die we over de jaren behaald hebben. Marius Kolff:

“Het was fijn om bij Bachchus, als onderdeel van hun 45-jarige lustrumactiviteiten, ons verhaal over het lijden van de stier te mogen komen doen. Opvallend waren de goede aandacht van de aanwezigen en de treffende vragen die werden gesteld. Mijn collega Estefanía en ik werden er heel hartelijk ontvangen en we kijken terug op een bijzonder geslaagde avond.”

We kregen boeiende vragen én positieve reacties vanuit het publiek. We kijken terug op een mooie avond!

Help de stieren en paarden! Doneer eenmalig of word donateur zodat we het publiek kunnen blijven informeren over het stierenvechten.