• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Interview over Internationale Netwerk tegen het Stierenvechten

Interview over Internationale Netwerk tegen het Stierenvechten

25-01-2024

Eind november waren we in Spanje in verband met onze internationale summit tegen het stierenvechten. We zijn toen geïnterviewd door het Spaanse informatiekanaal Animales con Derechos (Dieren met Rechten) over het Internationale Netwerk tegen het stierenvechten en onze jaarlijkse summit.

stierenvechten

Foto: Animales con Derechos

CAS en de Portugese organisatie ANIMAL werden geïnterviewd als (mede)oprichters van het netwerk. Onder meer bespraken we hoe het netwerk is ontstaan en hoe het ingezet wordt in de strijd tegen het stierenvechten.

Stierenvechten

Onze directeur Maite van Gerwen vertelde ook dat CAS een klacht heeft ingediend bij de Europese Commissie over Spaanse regelgeving die het doden van stieren in de arena, bij stierenfeesten en op stierenvechtscholen beschouwt als noodslachting. Onze medewerker Estefania Pampin Zuidmeer besprak het dalende aantal stierengevechten in alle stierenvechtlanden. Ook vertelde ze over de meest recente enquêtes die laten zien dat de meerderheid van de bevolking in de stierenvechtlanden tegen het stierenvechten is.

Stierenvechten

Foto: Animales con Derechos

Animales con Derechos interviewde ook diverse collega’s uit de stierenvechtlanden over hun strijd. Deze interviews zijn te zien na ons gesprek met Animales con Derechos – waar het item mee begint. Het interview is in het Spaans maar onder instellingen – rechtsonder in de video – kan je het in een taal naar keuze laten ondertitelen. Bekijk het interview hier.

Lees meer:

15de Internationale Summit tegen het Stierenvechten in Madrid

Help ons zodat we door kunnen gaan met onze impactvolle campagnes! Doneer eenmalig of word donateur