• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Einde vuurstier in Spaanse gemeente Algemesi

Einde vuurstier in Spaanse gemeente Algemesi

11-04-2017

Einde vuurstier in Spaanse gemeente Algemesi
De Spaanse gemeente Algemesi gaat geen ‘vuurstier’ meer houden. Een vuurstier is een wreed evenement met een stier, waarbij de hoorns van de stier met een brandbare stof worden bedekt en vervolgens in brand gestoken. Hierna wordt het dier losgelaten en achterna gezeten door het publiek. Er is besloten om geen subsidies meer te spenderen aan dit evenement. CAS International is erg tevreden met dit besluit. In september 2016 vroegen we onze volgers via onze website om de gemeente van Algemesi een mail te sturen met het verzoek een einde te maken aan het stierenleed. Ook steunden we allerlei Spaanse initiatieven om druk uit te oefenen op de gemeenteraad van Algemesi. De wrede stierenfeesten van Algemesi zijn zeer controversieel in Spanje.

Stierenrennen
In 2015 werden de becerradas, stierengevechten met stieren jonger dan 2 jaar oud, ook gestopt in Algemesi. Deze Spaanse gemeente maakt vorderingen, maar er is nog veel werk aan de winkel: helaas blijven de stierenrennen van Algemesi nog wel bestaan. De gemeente blijft steeds geld pompen in dit soort evenementen. Het einde van de vuurstier is een stap in de goede richting maar we zullen ons moeten blijven inzetten om een einde te maken aan alle wrede stierenfeesten van Algemesi. Ook worden er stierengevechten gehouden: ieder jaar in september vinden de novilladas (stierengevechten met stieren van tussen de 2 en 3 jaar oud) plaats. Al 30 jaar worden dode stieren uit de arena gehaald en in de straat er direct naast gelegd. Daar wordt het dier opgehesen en in een vrachtwagen geschoven. Vóór het dier opgetild wordt, mogen kinderen zich echter vermaken met de stier door deze onder te spuiten met onder andere nepsneeuw. Een schokkend gezicht.

Kinderen
De Verenigde Naties heeft Portugal, Colombia, Mexico, Frankrijk en Peru gevraagd om kinderen weg te houden van het geweld van het stierenvechten en de bestaande wet aan te passen. De VN bekijkt dit per land en het is een kwestie van tijd tot Spanje ook een waarschuwing krijgt. Ondanks het verzoek van de VN aan diverse stierenvechtlanden en de uitspraak dat het stierenvechten een mentale en fysieke vorm van geweld impliceert, gaat Spanje door met kinderen toe te laten bij stierengevechten.

Houd onze website in de gaten want ook dit jaar zullen we de steun van onze volgers vragen om druk uit te blijven oefenen op Algemesi zodat er in deze Spaanse gemeente geen enkele stier meer gebruikt wordt voor vermaak.

Word donateur en steun de paarden en stieren.
Denk aan CAS International als u een testament laat maken.