• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Einde stierengevechten Maracaibo, Venezuela

Einde stierengevechten Maracaibo, Venezuela

20-12-2017

Einde stierengevechten Maracaibo, Venezuela

We hebben goed nieuws! Er komt een einde aan de stierengevechten in  Maracaibo, de hoofdstad van de Venezolaanse staat Zulia. De nieuwe burgemeester, Willy Casanova, besloot om niet langer toe te staan dat de stierenvechtarena gebruikt wordt voor stierengevechten. De bestemming van de arena zal gewijzigd worden zodat iedereen gebruik van gaan maken van de arena zonder dat er dieren worden mishandeld.

Het beleid van de nieuwe burgemeester zal diervriendelijker zijn en gaat in tegen het doden van dieren voor entertainment. Willy Casanova:

“We geloven dat dit niet mag gebeuren in een staat waar de meest basale waarden worden verdedigd (…) we willen de status van de arena wijzigen zodat het een arena voor iedereen wordt, bedoeld voor recreatieve activiteiten.”

Ook geeft hij aan dat deze maatregel de stad zal helpen om inkomsten te genereren.

Marius Kolff, directeur van CAS International:

“Geweldig dat de burgemeester van Maracaibo dit moedige besluit heeft genomen. Laten we hopen dat hij een voorbeeld voor velen is en dat zijn besluit uiteindelijk ook navolging krijgt in de politiek, zodat men daar voorgoed een einde kan maken aan deze vorm van dierenmishandeling.”

In Maracaibo werden al eerder stappen genomen tegen het stierenvechten. Eerder door de kerk, nadat de aartsbisschop van de staat Zulia, Ubaldo Santana, een einde maakte aan wrede evenementen met stieren ter verering van de Maagd van Chiquinquirá. Hij zorgde ervoor dat deze evenementen niet langer deel uitmaakten van de patronale feesten van Maracaibo.

In 2012 was Zulia de eerste staat in Venezuela die, door middel van een gerechtelijke vonnis van de rechtbank voor de bescherming van minderjarigen, de toegang tot stierengevechten verbood aan jongeren en kinderen onder de 18 jaar.