• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Einde massale slachtpartij van dieren in Gadhimai Tempel, Nepal

Einde massale slachtpartij van dieren in Gadhimai Tempel, Nepal

05-08-2015
Einde massale slachtpartij van dieren in Gadhimai Tempel, Nepal

Waterbuffel op het Gadhimai festival (CIWF)

We hebben heel goed nieuws vanuit Nepal! Het Gadhimai Jatra Festival, dat een keer in de vijf jaar plaatsvindt bij de Gadhimai Tempel in Nepal, wordt verboden! Per festival werden er binnen een paar dagen honderdduizenden dieren gedood. Het Gadhimai Festival is het grootste evenement ter wereld waar de meeste dieren worden geslacht als offer. Gelovigen wordt verteld dat hun wensen alleen uitkomen als zij een buffel, geit of ander dier offeren. In 2009 leidde dit tot de dood van meer dan 200.000 waterbuffels, geiten, varkens en veel stieren. Het laatste festival vond plaats in november 2014.

De geestelijke leiders van de Gadhimai Tempel hebben besloten om toekomstige festivals waarbij dieren worden geofferd te annuleren. Ingewijden wordt ook gevraagd geen dieren meer mee te nemen naar het festival. Dit besluit houdt in dat het leven van miljoenen dieren gespaard zal blijven in de komende jaren. HSI en AWNN hebben onderhandeld met de geestelijken van de Gadhimai Tempel om het festival te beëindigen. Ook hebben zij het hooggerechtshof in India zo ver gekregen om in te grijpen bij de transporten van dieren vanuit India naar Nepal, waardoor tijdens het laatste festival in 2014 70% minder dieren gedood is dan in 2009. Tijdens het laatste festival zijn controleurs ingezet om zoveel mogelijk onnodig leed te voorkomen. Er is zelfs een flink aantal dieren gered.

CAS International heeft de campagne van HSI en AWNN gesteund, we hebben de petities verspreid en onze volgers gevraagd deze te ondertekenen en te verspreiden. Ook hebben we geld gevraagd aan onze volgers om het einde van de massaslachting van dieren in Gadhimai te bespoedigen. CAS heeft bovendien in de afgelopen jaren zelf contact gelegd met het verantwoordelijke ministerie en het toeristenbureau en lokale organisaties om het einde van het Gadhimai Festival te bereiken.

CAS is zeer blij met het einde van de massaslachting van dieren in het Gadhimai Festival, dit betekent een stap vooruit naar compassie voor de dieren die geofferd werden. U kunt de geestelijken van de Gadhimai Tempel bedanken voor hun besluit om geen dieren meer te laten offeren tijdens het Gadhimai Festival.

Graag willen we iedereen bedanken die de campagne heeft gesteund om het einde van de massaslachting van dieren tijdens het Gadhimai Festival te bereiken.