• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Colombia: prijsuitreiking dierenbeschermer van het jaar

Colombia: prijsuitreiking dierenbeschermer van het jaar

12-12-2017

Colombia: prijsuitreiking dierenbeschermer van het jaar
In de Colombiaanse stad Medellín vindt ieder jaar de prijsuitreiking plaats voor Defenzoor del año (dierenbeschermer van het jaar) georganiseerd door onze zusterorganisatie Defenzoores met steun van CAS International. Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan twee voormalige rechters van het constitutioneel hof van Colombia, Maria Victoria Calle en Jorge Iván Palacio. Zij hebben vanuit hun positie in het hof bijdragen geleverd ten gunste van de dieren. Op dit moment worden in Colombia grote stappen genomen om wrede spektakels met dieren (zoals stierengevechten) te verbieden. Dat komt omdat het constitutioneel hof eerder dit jaar het stierenvechten is gaan beschouwen als dierenmishandeling en het niet langer geldt als een uitzondering.

Uitzondering
Tot nu toe werden stierengevechten uitgezonderd in de Colombiaanse wetten voor de bescherming van dieren (Ley 1774 del 6 de enero de 2016 en Ley 84 de 1989). Daarom vraagt het constitutioneel hof aan het Congres van Colombia om nieuwe wetten te maken en daarmee de huidige te hervormen. CAS International juicht het toe dat deze voormalige rechters de winnaars zijn van deze mooie prijs. De uitspraak van het constitutioneel hof in Colombia is een voorbeeld voor alle andere stierenvechtlanden waar het stierenvechten nog gezien wordt als uitzondering in de dierenwelzijnswetten.

De prijsuitreiking werd voorafgegaan door een interessante lezing over de uitspraak van het hof. De aanwezigen konden van gedachten wisselen over de uitspraak met de aanwezige voormalige rechters. Er werd ook een video uitgezonden met een boodschap van CAS International voor de winnaars van Dezenfoor del año.