• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / CAS protesteert in Sevilla tegen het stierenvechten

CAS protesteert in Sevilla tegen het stierenvechten

02-05-2019
Protest in Sevilla tegen het stierenvechten

© CAS International

Dit jaar protesteerde CAS, samen met AnimaNaturalis, tegen de stierengevechten die plaatsvinden naar aanleiding van de Aprilfeesten (Feria de Abril) van Sevilla in Spanje. Estefanía Pampín Zuidmeer, medewerker projecten & publiciteit, vertegenwoordigde CAS tijdens dit protest.

Tegenover de stierenvechtarena van Sevilla La Maestranza hield CAS met AnimaNaturalis een indrukwekkende actie. De actievoerders braken banderilla’s open waaruit rood stof opsteeg. De rode wolk die vervolgens vormde symboliseert het bloed dat in de arena zal vloeien tijdens de Aprilfeesten van Sevilla. Van alle deelstaten in Spanje is Andalusië nog steeds degene waar het stierenvechten het meest sterk aanwezig is.

Verder bezocht Estefanía ons adoptiedier Polvorín die in de opvang La Candela verblijft in Andalusië. Polvorín is een vechtstier met een heftig verleden. In november 2015 werd Polvorín vreselijk mishandeld op het hoofdplein van Medinaceli (Soria, Spanje). Volgens de gebruiken van deze oude traditie werd Polvorín vastgezet aan een paal en werden er aan zijn hoorns twee ballen doordrenkt met terpentijn en zwavel gebonden. Hierna werden ze in brand gestoken.

Het gaat nu goed met Polvorín. Hij heeft een trauma opgelopen en is door het vuur blindgeraakt aan één oog. Maar door de warme zorg van vrijwilligers is hij erbovenop gekomen en geniet hij nu van een rustig leven in de opvang. U kunt Polvorín steunen door hem op afstand te adopteren.

Door Polvorín te adopteren kunt u bijdragen aan een beter leven voor hem. Tegelijkertijd steunt u ons werk om een einde te maken aan het stierenvechten. Lees de voorwaarden om Polvorín te adopteren.

Adopteer Polvorín!