• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / CAS protesteert in Madrid tegen dood van meer dan 150 stieren

CAS protesteert in Madrid tegen dood van meer dan 150 stieren

22-05-2019
CAS protesteert in Madrid tegen dood van meer dan 150 stieren

© CAS International

Dit jaar protesteerde CAS, samen met AnimaNaturalis, tegen de stierengevechten die plaatsvinden naar aanleiding van de San Isidro feesten van Madrid in Spanje. Estefanía Pampín Zuidmeer, medewerker projecten & publiciteit, vertegenwoordigde CAS tijdens dit protest.

Van alle deelstaten in Spanje is Madrid nog steeds één van de steden waar het stierenvechten het meest sterk aanwezig is. Tijdens de San Isidro feesten worden 160 stieren gedood tijdens stierengevechten die gedurende 30 dagen plaatsvinden. Tegenover het gemeentehuis van Madrid hielden CAS en AnimaNaturalis een indrukwekkende actie waarmee met losse letters het motto ‘stop tauromaquia’ (stop het stierenvechten) werd gevormd. Voor dit protest was een plek aangevraagd aan een drukke kant van het gemeentehuis om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Helaas kregen we op het allerlaatste moment een andere plek toegewezen waar niemand liep. Omdat het om een nauwe straat ging moest de pers midden op straat staan om foto’s van onze actie te kunnen maken. De politie werkte ons en de pers ter plekke tegen en behandelde een fotograaf zelfs agressief. Ondanks de omstandigheden was er veel pers aanwezig en konden we op die manier onze boodschap via de media verspreiden.

Verder bezocht Estefanía onze adoptiedieren Marius, Manuel en Ruth in Santuario Vegan vlakbij Madrid. Het gaat goed met ze! Zij leven gezamenlijk: Marius is daarbij de beschermheer van de kudde; Ruth echter gedraagt zich als de bemoeizuchtige moeder en Manuel heeft een bloedhekel aan de dierenartsen.

Door Marius, Manuel of Ruth te adopteren kunt u bijdragen aan een beter leven voor ze. Tegelijkertijd steunt u ons werk om een einde te maken aan het stierenvechten. Lees de voorwaarden om Marius, Manuel of Ruth te adopteren!

Adopteer een stier of een koe!