• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / CAS op bezoek bij adoptiepaard Don Jamie

CAS op bezoek bij adoptiepaard Don Jamie

11-10-2017

CAS op bezoek bij adoptiepaard Don Jamie

Op dinsdag 10 oktober reisde CAS International af naar België om ons adoptiepaard Don Jamie eindelijk te ontmoeten. En wat is hij toch een stoer en lief paard! Voor ons een emotioneel en mooi moment, want Don Jamie heeft veel meegemaakt. In Spanje werd hij ingezet als paard bij rejoneos (stierengevechten in Portugese stijl), dit zijn stierengevechten waarbij men vanaf een paard ‘vecht’ met de stier. De stierenvechter komt heel dichtbij de stier en hierdoor raakt het paard regelmatig gewond, wat somt tot de dood leidt.

Don Jamie kwam in opstand en tijdens een buitenritje gooide Jamie de stierenvechter van een brug. Gelukkig leeft hij sinds 2001 bij Josepha Guillaume, zij begrijpt Don Jamie en hielp hem van zijn trauma’s af te komen. Tijdens ons bezoek konden wij die diepe, sterke connectie tussen Don Jamie en Josepha heel goed voelen! Lees hun indrukwekkend verhaal hier.

Josepha maakte een filmpje over ons bezoek, bekijk het hier:

Het onderhoud van Don Jamie is erg duur. Hij kan daarom wel wat hulp gebruiken. En dit is mogelijk via CAS International. U kunt Don Jamie adopteren en hem maandelijks financieel ondersteunen en tegelijk bijdragen aan het werk van CAS International om een einde te maken aan het stierenvechten. Lees de voorwaarden om Don Jamie te adopteren.