• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / CAS International op Vakantiebeurs 2018

CAS International op Vakantiebeurs 2018

16-01-2018

CAS International op Vakantiebeurs 2018

CAS International stond van 9 tot en met 14 januari op de Vakantiebeurs, de grootste beurs van Nederland over alles wat te maken heeft met vakantie. De vakantiebeurs trok zo’n 105.000 mensen. Voor CAS International is dit een belangrijke plaats om de Nederlandse toerist te bereiken.

Nog veel toeristen gaan in de stierenvechtlanden naar het stierenvechten. Vaak worden ze met een leugen naar binnen gelokt: er wordt beloofd dat er niets met de dieren gebeurt en dat het hier om een kunstuiting gaat. Nadat het kaartje gekocht is, is het leed niet te overzien, want er wordt dus wel degelijk een dier gemarteld en gedood. Voor veel toeristen is dit een zeer onaangename ervaring. Bijkomend is het feit dat ze door een ticket te kopen bijdragen aan het in stand houden van deze wrede sector.

Op de Vakantiebeurs hebben wij zoveel mogelijk mensen geïnformeerd over het stierenvechten en het bestaan van dorpsfeesten waarbij dieren mishandeld worden. We kregen ontzettend veel positief respons vanuit het publiek.

Deze keer deelden we een informatietafel met stichting DutchGalgoLobby, die zich inzet voor de Spaanse galgo. Samen kunnen we opkomen voor dierenleed onder het mom van tradities.

 

Ook als toerist kunt u ons helpen het stierenvechten te bestrijden. Een aantal tips:

  • Ga nooit naar een stierengevecht of een wrede fiesta, ook niet voor één keer. Als u naar dit soort evenementen gaat, houdt u met uw geld en aanwezigheid de stierenvechtindustrie mede in stand. Vraag anderen om ook niet naar dit soort evenementen te gaan.
  • Koop geen souvenirs die met het stierenvechten te maken hebben.
  • Laat de winkelier op een vriendelijke manier weten waarom je deze souvenirs niet koopt. U kunt hierbij onze Spaanstalige, Franstalige of Portugese brief gebruiken.
  • Ga niet eten of drinken in bars en restaurants die het stierenvechten promoten.
  • Spreek media en (reis)organisaties die reclame maken voor stierenleed hierop aan, door bijvoorbeeld brieven te sturen. Blijf hierbij wél beleefd. Laat het ons ook weten als u reclame voor het stierenvechten ziet.
  • Vraag de host(ess) van je reisorganisatie om dit dierenleed niet te promoten. Laat hem/haar onze Oléédfolder zien. Indien zij het stierenvechten inderdaad promoten, neem dan contact met ons op, zodat wij hen hierop kunnen aanspreken.
  • Kijk regelmatig op onze website voor protestacties waar u aan mee kunt doen en kijk voor het laatste nieuws op de nieuwspagina.