• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / CAS International bestaat 25 jaar!

CAS International bestaat 25 jaar!

18-06-2018

CAS International bestaat 25 jaar!
25 jaar geleden besloten een paar Nederlanders en Spanjaarden om een stichting op te richten om vanuit Nederland het stierenvechten te bestrijden. Doel was om te proberen via voorlichting toeristen te bewegen niet naar de stierengevechten te gaan. 10 jaar later kon men terugkijken op een geslaagd project: Nederlanders wisten nu wat voor ellende die stierengevechten bij stieren en paarden teweegbracht en gingen er niet meer naartoe.

Sindsdien is CAS internationaal gaan samenwerken en startte zij een internationaal netwerk van organisaties die zich inzetten om een einde te maken aan de stierengevechten. Samen met vele van die organisaties wordt sindsdien campagne gevoerd op gebied van politieke lobby en verdere bewustwording. Ook dit internationale netwerk, waarin CAS een leidende positie heeft, blijkt succesvol.

In 2008 schreven we een Meerjarenplan. De laatste vijf jaar uit dit plan beginnen vanaf 2018: in die laatste vijf jaar maken we echt een einde aan de stierengevechten. We zijn aardig op weg, maar de strijd is hevig want de stierenvechtindustrie probeert uit alle macht om te overleven. Help ons die strijd tot een goed einde te brengen: een einde aan het dierenleed toegebracht aan paarden en stieren in en rondom stierengevechten.

Steun ons door donateur te worden of een donatie te geven zodat wij ons de komende jaren nóg beter kunnen inzetten om ons doel te bereiken.

Dank u wel!