• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Acties in Bilbao tegen vernieuwing contract stierenvechtarena

Acties in Bilbao tegen vernieuwing contract stierenvechtarena

02-07-2019
Acties in Bilbao tegen vernieuwing contract stierenvechtarena

© CAAB

In juni werden diverse acties gehouden in de Baskische stad Bilbao tegen de vernieuwing van het contract van de stierenvechtarena om meer stierengevechten te houden. Het protest werd georganiseerd door Colectivo Antitaurino y Animalista de Bizkaia (CAAB) in samenwerking met CAS.

De gemeente van Bilbao wil de stierenvechtarena Vista Alegre voor nog 20 jaar verhuren aan de stierenvechtsector. Dit ondanks het feit dat de sector honderdduizenden euros aan verlies lijdt en dat er een afname is van het aantal stierengevechten van 58,4%. Dit zijn cijfers afkomstig van het Ministerie van Cultuur, verwerkt in een rapport van AVATMA, een organisatie van dierenartsen die strijdt tegen het stierenvechten.

Tijdens de actie in Bilbao werden voorbijgangers op de hoogte gebracht over een voorstel om de arena te slopen om plaats te maken voor woningen, voor jonge mensen en de zwakkeren in de samenleving. Tot nu toe heeft de gemeente nauwelijks aandacht besteed aan alternatieve voorstellen nu het oude contract van de stierenvechtarena op zijn einde loopt. Daarnaast bevindt de arena zich in een zeer slechte staat waardoor het een risico vormt voor de veiligheid van haar gebruikers. Houd onze website en social media in de gaten voor meer nieuws over de contractvernieuwing van de stierenvechtarena in Bilbao.

Word donateur zodat we de politiek en de publieke opinie in de stierenvechtlanden kunnen blijven beïnvloeden.