• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Aanklacht tegen stierengevecht Spanje voor niet volgen coronamaatregelen

Aanklacht tegen stierengevecht Spanje voor niet volgen coronamaatregelen

02-09-2020
Aanklacht tegen stierengevecht Spanje voor niet volgen coronamaatregelen

© CAS International

CAS International en AnimaNaturalis hebben een aanklacht ingediend in de Spaanse deelstaat Castilië en León naar aanleiding van het niet volgen van de coronamaatregelen bij een stierengevecht. De publieke gezondheid is met dit stierengevecht in gevaar gebracht.

Het stierengevecht (een novillada), waarbij jonge stieren van tussen de twee a drie jaar werden gedood, vond op 13 augustus plaats in de stad Salamanca. Tijdens het stierengevecht werden de regels voor het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus, zoals het houden van 1,5 meter afstand, het dragen van mondkapjes en het maximale aantal toegestane mensen per evenement, niet gerespecteerd. De organisatoren van het evenement lieten het stierengevecht onder deze omstandigheden doorgaan en brachten hiermee de publieke gezondheid in gevaar.

Het liefst hadden we een aanklacht ingediend voor het martelen en doden van de stieren. Helaas is dit volgens de Spaanse wetgeving toegestaan. Met onze aanklacht willen wij bereiken dat de organisatoren gesanctioneerd worden. Helaas zijn er bij meer stierengevechten in Spanje de coronamaatregelen niet gerespecteerd. Wij vragen aan de autoriteiten om niet onder de druk van de stierenvechtsector te bezwijken. Alle culturele sectoren moeten zich aan de coronaregels houden, waarom zouden deze ook niet voor het stierenvechten gelden? De stierenvechtsector heeft veel privileges gekregen gedurende de laatste decennia, wat niet goed uitpakt voor dieren en mensen. En waar ze steeds mee wegkomen. Dit moet afgelopen zijn.

CAS International heeft geholpen met het financieren van het maken van de beelden van het stierengevecht. Niet alleen ondersteunen de opnames onze aanklacht, maar ook brengen we de gruwelijke beelden van de novilladas aan het licht. Bekijk de beelden hier (let op: schokkende beelden).

Campagne tegen subsidies

CAS en AnimaNaturalis hebben een campagne opgezet waarin men een brief naar de Spaanse overheid kan sturen met het verzoek de stierenvechtsector niet financieel te redden. Momenteel hebben meer dan 172.000 mensen de brief verstuurd. Klik hier om ook een brief te verzenden naar de Spaanse regering.

Help ons zodat we door kunnen gaan met het naar buiten brengen van beelden van stierengevechten. Zo blijft de wereld op de hoogte van wat er binnen de arena’s gebeurt en kunnen wij aanklachten blijven indienen bij onregelmatigheden.  Doneer eenmalig of word donateur.