• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Aangifte tegen doodslaan ontsnapte stier in Spanje

Aangifte tegen doodslaan ontsnapte stier in Spanje

11-08-2021
Aangifte tegen doodslaan ontsnapte stier in Spanje

CAS International en AnimaNaturalis doen aangifte tegen het doodslaan van stier Campanito in de gemeente Brihuega (Guadalajara). Het dier ontsnapte tijdens een evenement waarna hij door de straten dwaalde. Vervolgens werd de stier door een auto overreden en door omstanders doodgeslagen.

In de nacht van zondag 8 augustus vond er een evenement met stieren plaats in Brihuega. Eén van de aanwezige stieren, genaamd Campanito, ontsnapte uit de stierenvechtarena, waarna hij door de straten van Brihuega dwaalde. Deelnemers aan het wrede evenement achtervolgden vervolgens de bange stier. Dit gebeurde te voet maar ook met auto’s. Op een gegeven moment werd Campanito van achteren op hoge snelheid opzettelijk overreden. Hierna werd de stier ingesloten door meerdere auto’s. Volgens ooggetuigen werd de stier vervolgens doodgeslagen. De politie doet onderzoek maar er is nog niemand aangehouden. CAS en AnimaNaturalis doen aangifte van dierenmishandeling en treffen voorbereidingen om de zaak voor de rechter te brengen en ook bij de deelstaatsregering van Castilla-La Mancha. Hiervoor kunnen de daders een gevangenisstraf van 6 tot 18 maanden krijgen. Klik hier om de beelden te zien van het evenement en het moment waarop Campanito werd overreden (let op, het zijn schokkende beelden).

Helaas gebeuren jaarlijks dergelijke misstanden tijdens evenementen met stieren, waarbij dieren op gruwelijke wijze gedood worden. We willen dat de daders hun verdiende straf krijgen. Campanito deed wat we allemaal in zijn plaats hadden gedaan: ontsnappen aan de vernederingen en het geweld.

Daarnaast gaan we ook aangifte doen tegen het niet volgen van de veiligheidsvoorschriften van de arena waar het evenement plaatsvond. Hiermee hebben de organisatoren de veiligheid van mensen in gevaar gebracht.

Er vinden in Spanje meer dan 18.000 wrede stierenfeesten plaats per jaar. CAS International en AnimaNaturalis voeren momenteel het grootste onderzoek ooit naar de misstanden die in verschillende stierenfeesten in Spanje plaatsvinden. Beide organisaties willen dit dierenleed aan het licht brengen, niet alleen in Spanje maar ook daarbuiten. De meerderheid van de Spanjaarden is tegen dit soort evenementen met stieren die als controversieel beschouwd worden. Lees de resultaten van ons onderzoek in de volgende deelstaten, waar ons onderzoek inmiddels is afgerond: CataloniëLa Rioja en Valencia.

De komende maanden zullen we nieuwe resultaten uit ons onderzoek naar buiten brengen. Dit is van groot belang om een einde te kunnen maken aan de stierenfeesten. Maar al deze informatie kunnen we alleen met uw hulp verzamelen. We vragen u daarom ons te helpen met een donatie, zodat we ons onderzoek kunnen afronden. Doneer eenmalig of word donateur.