• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / 11de Internationale Summit tegen het Stierenvechten

11de Internationale Summit tegen het Stierenvechten

21-11-2017

11de Internationale Summit tegen het Stierenvechten

In november hebben we onze jaarlijkse conferentie tegen het stierenvechten gehouden, en deze keer in het belangrijkste stierenvechtland ter wereld: Spanje. De summit is dit jaar weer een groot succes geworden en veel organisaties van het Internationale Netwerk tegen het Stierenvechten reisden af naar Madrid.

Over de inhoud kunnen we niet veel vertellen, omdat we onze plannen niet toegankelijk willen maken voor de stierenvechtsector. Maar wel kunnen we zeggen dat we vol energie en met nieuwe plannen terug zijn gekomen uit Spanje.

De organisatie van de summit valt voor een belangrijk deel onder de verantwoordelijkheid van CAS International. Ook zijn we mede-financierders. Daarnaast worden er vanuit CAS presentaties gegeven over de belangrijkste gebeurtenissen in het afgelopen jaar en sinds de oprichting van het Netwerk, 10 jaar geleden.

APDDA
Vertegenwoordigers van het Internationale Netwerk tegen het Stierenvechten, waaronder CAS International, hebben ook een meeting met parlementariërs van APDDA gehad in het Spaanse congresgebouw. APDDA is een werkgroep waarbinnen parlementariërs van verschillende politieke partijen samenwerken voor de verbetering van dierenrechten en dierenwelzijn. Het Netwerk en APDDA kunnen elkaar versterken in hun strijd voor dieren. Zeker in een land als Spanje, waar de strijd tegen het stierenvechten voortwoedt. Hier worden veel successen gehaald, maar de Spaanse regering zet alle beschikbare middelen om het stierenvechten door te drukken. Wij gaan echter door, we hebben de publieke opinie aan onze kant en ook steeds meer volksvertegenwoordigers in gemeenten, deelstaatsregeringen en in het Spaanse parlement.

Steun ons werk zodat we de stieren en paarden een stem kunnen blijven geven! Doneer eenmalig of word donateur.