• Al 30 jaar actief tegen stierenvechten
  • Actief in alle stierenvechtlanden
  • 100% afhankelijk van donaties
Nederland Spanje Engels
geredde stieren
Home / Boete van 600 euro voor mishandelen van galgos in Spanje

Boete van 600 euro voor mishandelen van galgos in Spanje

08-02-2022

In Spanje is een man veroordeeld voor het mishandelen van negen jachthonden. CAS International en AnimaNaturalis deden hier aangifte van. De man kreeg een boete van 600 euro en heeft een houdverbod voor een jaar gekregen. Gelukkig zijn de honden gered én binnenkort zullen zij verzorgd worden door een opvangcentrum. Hier zoekt men een gouden mand voor de honden.

© Guardia Civil

Eind maart 2021 deden agenten van de Spaanse politie-eenheid Guardia Civil tijdens een routinecontrole een schokkende ontdekking. Ze hoorden het geblaf en gejank van meerdere honden in een bedrijfspand. Hier troffen ze negen honden, namelijk zes galgo’s, een bodeguero (een terriërachtige hond) en nog twee rasloze honden aan. Bovendien bevonden de honden zich in erbarmelijke omstandigheden, zonder de minieme basisvoorwaarden voor hygiëne of dierenwelzijn. Ten slotte vertoonden de honden tekenen van uithongering. Als gevolg hiervan waren ze uitgemergeld. Verder hadden de dieren geen toegang tot water of voedsel. Naar aanleiding van deze vondst deden we aangifte tegen de eigenaar van de honden: een man uit de gemeente Puebla de la Calzada, Badajoz, Extremadura.

Rechtszaak

Vorige week vond de rechtszaak plaats in Spanje. De man is veroordeeld voor dierenmishandeling en krijgt een boete van 600 euro. Ook moet hij de proceskosten betalen. Verder krijgt hij voor een jaar een houdverbod en mag hij geen beroep uitoefenen dat gerelateerd is aan dieren. Het belangrijkste van alles is dat het goed met de honden gaat, ze zullen binnenkort door een opvangcentrum worden verzorgd tot men eindelijk een gouden mand voor ze gevonden heeft.

Marius Kolff, directeur van CAS:

“Het is zeer belangrijk dat schuldigen aan dierenmishandeling veroordeeld worden. Niet alleen als signaal naar de daders toe dat ze niet met alles weg kunnen komen, maar echter ook om precedenten te scheppen en de juridische grenzen op te zoeken van wat mogelijk is volgens de wet.”

Momenteel wachten we op de rechtszaken van nog andere gevallen van dierenmishandeling met jachthonden. Kortom, zo snel de uitspraak bekend is, zullen we dit met jullie delen!

Help ons zodat we door kunnen gaan met onze impactvolle campagnes! Doneer eenmalig of word donateur.

Donateurs ontvangen een gratis code om de documentaire Yo Galgo te bekijken. De documentaire behandelt de problematiek rondom de jacht met de Spaanse galgo.